Dagje Antwerpen 3

Vandaag het laatste deel van het verslag van de trip waar Rose en Hot afgelopen zaterdag aan deelgenomen hebben. Nadat we om 13.10u het beeldenpark verlieten, wilden we snel een hap eten, en het dichtsbijzijnde restaurant was de taverne waar we ook in de morgen geweest waren. We liepen er met zijn vijven naar toe, en maakten de kelner gelijk duidelijk dat we maar een zeer kort moment hadden. In eerste instantie melde deze kelner dat hij niets voor ons kon doen, maar vervolgens melde hij dat hij wel snel voor crôc monsieur’s zou kunnen zorgen(een veredelde soort tosti). Zodoende 5 besteld met een heerlijk plaatselijk kriekje erbij, en wat waren we daar aan toe. Alles bij elkaar was dit intermezzo een dure grap. € 55,-. Aangezien we van de honger en de dorst afwaren hebben we niet geaarzeld te betalen en zijn snel richting de bus gelopen, waar we officieel om 13.30u moesten zijn. We waren daar uiteindelijk gevijflijk om 13.40u, en zonder al te veel boze gezichten in onze richting vervolgden we snel onze rit naar museum het Sterckshof.

Daar aangekomen kregen we al snel 2 gidsen, en werd de groep verdeeld. In razend tempo hebben we vervolgens in 70 minuten, de normale rondleiding van dik 90 minuten gehad. Voor het vertrek terug naar Nederland hadden we van 15.52 tot 16.00u. We hebben gelukkig toch nog een lekker Belgisch biertje snel naar binnen kunnen werken, en ik geloof dat toch nog iedereen voorzien was van een drankje.

Rond 18.00 uur werden wij weer afgezet bij onze opstapplek en hebben daarna nog genoten van een heerlijke Chinese maaltijd, en sindsdien kijken wij terug op een toch wel zeer geslaagde, maar haastige dag, waar we nog lang met plezier kunnen terugdenken.

Wat nu volgt zijn de foto’s van het prachtige kasteel de Sterckshof, en foto’s van de inhoud van het museum wat tijdens de rondleiding bleek verboden te zijn. Vandaar dat alleen van het begin van de rondleiding foto’s zijn.001_aankomst 002_gebouw 005 009_de_groep 013_tuingang 015_plein 023_scharniertje_om_luik_open_te_houden_1 024_tuin 030_tuin 033 036 037 038 039 041 044_gered_plafond 047_gered_plafond 048_tas 049 050_behang 051

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s