Strand aan de Schie

Na jaren geleden al als eerste een stads strand geopend te hebben in Parijs, volgden vele steden deze modegrill, zoals bijvoorbeeld Rotterdam. Sinds afgelopen vrijdag heeft ook Schiedam zijn eigen stads strand, genoemd "het strand aan de Schie". Het ligt op de Koemarkt en de 2 mooie koeiekoppen die dit plein al jaren sieren vormen de grenzen van dit strand. Alle Horeca ondernemers die bij de Koemarkt gevestigd zijn staan achter dit experiment midden in de stad. De Schie is echter toch niet echt in de buurt. Alleen het water van de Lange Haven en de Buitenhavenweg is redelijk nabij, maar zwemmen lijkt me niet echt een goed idee.04_strand_op_de_koemarkt_20052007 07_strand_op_de_koemarkt_20052007_1 Nooit gedacht dat we nog eens een strand voor de deur zouden krijgen. De zon heeft ook nog niet echt geschenen, maar ik ben benieuwd of ze de eerste gasten zullen moeten inhuren, of dat deze zich spontaan zullen laten zien en gaan genieten van de ice-tea of coctails die ze daar gaan aanbieden. Er is in ieder geval voldoende parkeergelegenheid, zo boven op de ingang van de parkeergarage. http://www.strandaandeschie.nl/  Het eerste Beach Volleybaltoernooi is ook al aangekondigd!!06_strand_op_de_koemarkt_20052007                                                             

Zelf ben ik blij dat mijn werkdag er op zit. Ik heb er nu 4 opzitten, en na een laat vroeg heb ik het meestal helemaal gehad. Vanmiddag hadden we net toen ik zo’n beetje klaar was met overdragen, en ik me ernstig verheugde om naar huis te gaan, bleken we als verassing een klinische les te hebben waar iemand van opleidingen binnen ons ziekenhuis kwam vertellen hoe het met leerlingen die op de afdeling komen gaat, wat we van ze kunnen verwachten en wat zij van ons mogen verwachten. Wel interessant, maar lastig aan het eind van de werkdag. Thuisgekomen moest ik ook nog alle papieren voor de Overlegvergadering met de Raad van Bestuur met de Ondernemingsraad uitzoeken en voorbereiden, en nu heb ik het helemaal gehad. Rose is net de keuken ingegaan en staat een lekker maaltje te koken. Kortom tot later.

Advertisements

One comment on “Strand aan de Schie

  1. Spinnetje says:

    Wat gaaf! Manlief heeft net ook even zitten kijken en is helemaal enthousiast, die zit zich er helemaal zitten in het zonnetje, met zoonlief.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s