dakloze dag

Vanmorgen ging de wekker weer om 06.00u omdat we de dakdekkers weer verwachten, zoals ze gisteren vertelden. Helaas waren ze er zelfs toen Rose al terugkwam met Jesse na de lange wandeling nog niet. Ondertussen van de frustraties goed gebruikt om het huis een snelle doch grondige beurt te geven, Toch zo rond negen uur ben ik maar eens gaan bellen naar Hendrik Ido Ambacht waar de heren bleven. Dirk bleek een vrije dag genomen te hebben, en de drie anderen waren een andere klus gaan klaren. Het blijft toch vreemd dat je dan toch niet effe een telefoontje krijgt, zowel buurman al ik hadden er speciaal een vrij dag voor, maar ja. De baas zei dat het hem ook niet beviel zeker nu dat dure hoogwerk huurmonster werkloos achter het huis staat. De baas dacht dat het deze week toch wel afgemaakt gaat worden.

Daardoor konden Rose en ik onverwacht toch weer een aantal zaken doen die normaliter zouden zijn blijven liggen. Ik ben na een aantal telefoontjes voor de Opvang groep de daarbijbehorende administratie en registratie op mijn werk gaan doen, en we hebben weer eens rondgekeken bij de Bie, een zaak waar ze spullen opkopen, en doorverkopen, nadat er storm is geweest, of brand heeft gewoed, waardoor spullen niet meer regulier verkocht kunnen worden. Rose is helemaal verzot op zoete piccalily, waarvan ze daar een enorme voorraad hebben kunnen opkopen. 6 potten nu voor €2,-. We proberen daar toch eens per maand even te gaan kijken, en te profiteren van leuke koopjes. Zo ligt Jesse ondertussen ook lekker te knagen aan een reusachtig kauwbot, waar ze voorlopig zoet mee is.

Dit geeft me gelijk weer een mooi moment om verder te gaan met een reeks van Rose haar proefwerkstukken.014_uitgesneden_cirkel_uit_rood_karton 48_vierkant_uitgesneden_uit_groen_karton 028_gekanteld_vierkant_gesneden_uit_blau Het gaat hier bij alle drie de getoonde werken om steeds verschillende technieken. De eerste is de achtergrond bewerkt en getekent met ecoline en acrylverf, de tweede is de achtergrond bestempeld met acrylverf en de derde, daar is vetkrijt overschilderd met acrylverf, en daarna met een kroontjespen bekrast.56_gedraaide_achthoek_gesneden_uit_blauw De laatste daarin is een combinatie te zien van spatwerk met ecoline, en stempelwerk met acrylverf.

Het blijft mij verrassen dat soms hele simpele technieken gecombineerd tot heel aparte werkstukken kunnen leiden.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s