Brandersfeesten 2

  deel 2 over de Brandersfeesten in Schiedam. We hebben er samen minder van gezien dan voorgaande jaren, maar dat kwam ook omdat we beiden zowel de zaterdag als de zondag full time voor de Wereldwinkel aan de slag waren. Ondanks dat het resultaat van de kraam vandaag tegenviel hebben we wel veel mensen richting de winkel kunnen sturen, en als je naar de totale opbrengst kijk van dit Weekende dan vind ik het toch zeer bevredigend.

Eerst het verslag van de Gondelvaart. Het weer werkte in eerste instantie niet mee, en het begon druilerig, maar tijdens de droge momenten heb ik gepoogd foto’s te maken. Dit jaar was het thema Europa, en dit leverde de volgende reeks leuke ideeën en foto’s op. In het donker fotograferen blijft lastig, maar door heel veel weg te gooien, kwam ik toch op redel06_maasboulevard_schipijke foto’s uit, als je weet dat ik geen statief gebruikt heb. Kijk zelf.01_de_griekse_tempel_v_dd_nieuwe_haven

11_galli_met_asterix_obelix_en_idefix 10_kleurrijk

16_drukte_van_belang

14_frankrijk_met_de_moulin_rouge

17_scandinavi_de_vikingen

19_sliert_schepen_voor_de_nolet

20_itali_opera

26_disney_parijs_en_achtervlogende_ridde 27_frankrijk_de_eiffeltoren 28_gb_tower_bridge

Tot zover de reportage over een soort van vreemd soort Carnaval op het water, waar Rose en ik zelfs uit ons bed van konden genieten. Oh, wat hebben er toch weer een portie vrijwilligers ontzettend hun best gedaan om tot zo’n hoog resultaat te komen. Petje af. Dat er ondanks het weer toch zoveel mensen op af komen maakt het dan toch de moeite waard, en Rose en ik die dit nu al weer voor het zoveelste jaar meemaken blijven er van genieten. De volgende foto’s sluiten de Brandersfeesten weer af. Het gedreun is nu eindelijk ook weer afgelopen en Rose en ik zijn helemaal op apagapen. Het is goed dat dit soort gekke dagen maar 3 dagen duren, maar de sfeer in onze stad was druk, nat en toch erg gezellig. De eerste van de twee is een foto van een Shantykoor uit Schiedam(stuurloos), een van de vele koren dit weekend aanwezig.01_shantykoor_stuurloos_bij_de_korenbeur De tweede foto is er een van Rose en Jesse, die ons begeleide vandaag bij de kraam. Ze was wederom een groots wereldwinkel hondje. Op zichzelf trekt zij ook al een enorme portie aandacht, en kan daar ernstig van genieten.02_rose_en_jesse_bij_de_wereldwinkelkraa_1 Ans (de inkoopster van de WW) en ik hebben bij de kraam ook nog een tijdje de Djembé’s uit de Wereldwinkel bespeeld om wat extra aandacht te krijgen. Ook dat werkte prima.

Advertisements

One comment on “Brandersfeesten 2

  1. philippe says:

    Statief had ook niet veel geholpen. Dan had je dezelfde lange sluitertijden nodig gehad, maar die mensen en boten hadden nog steeds net zoveel bewogen. Voor de omstandigheden leuke foto’s!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s