Fotobeurs Utrecht

Sinds enkele maanden zijn we lid van een fotovakblad, en zodoende had Rose een voordelig kaartje gekregen voor een fotobeurs, georganiseerd door dat blad, en overigens een gratis kaartje voor mij. Rose en ik hadden ons behoorlijk verheugd op dit dagje uit. Ook voor Jesse hadden we een plekje gevonden om overdag te kunnen verblijven. Zij kon terecht bij Hans en Mieke, en hun honden Rex, Money en Beauty. Ze hadden al een logeé, Mickey, en gisterenmorgen rond 09.00u heb ik Jesse er af gezet. Ze wonen aan boord van een prachtig voormalig vrachtschip, en hebben een ligplaats niet ver bij ons vandaan. Jesse is er al vaker geweest, en kent alle eerdergenoemde honden. Bij binnenkomst stelt ze zich even onderdanig op naar de goegemeente, maar krijgt vervolgens op stijlvolle manier alles gedaan wat ze maar wil. Ze heeft een reusachtige dag gehad, en heeft en lekker gespeeld, maar ook heerlijk als een koningin op de bank mogen liggen.

Na het wegbrengen hebben Rose en ik onze camera’s gepakt en zijn richting station gelopen. Na een voorspoedige reis kwamen we aan bij het jaarbeurscomplex, wat ik voor de laatste keer op 17 januari j.l. had gezien, toen als opvangadres bij de gigantische storm die alle verkeer had stilgelegd. Zie log januari 2007.

Er werden diverse beurzen tegelijkertijd gehouden, en wij moesten in Hal 10+11 zijn. Jassen afgegeven en vervolgens gemengt tussen de duizenden fotoliefhebbers, bijna allemaal met hun dure hobby op hun buik of in de hand. Iedereen even trots op zijn eigen camera en toebehoren, maar ook kijkende naar de nog weer veel mooiere en moderne toestellen van hun buren. Er waren talloze stands van alle bekende merken fototoestellen, printers, toebehoren, fotomaterialen, fotovakgroepen, kranten, fotozaken, tassen, statieven, fotoalbummakers, digitale albums, enz enz. Diverse fotobewerkingsprogramma’s gaven ook workshop’s, maar ten eerste was het er veel te vol, en de geluidskwaliteit was dusdanig beroerd dat er nauwelijks een woord te verstaan was, laat staan dat je je kon concentreren op wat er werd vertelt. Er waren ook de nodige plekken om te kunnen fotograferen, zoals een skatebaan 018_lastig_die_snelle_jumpers_zowaar_ext , waar de gehele tijd diverse waaghalzen heel snel voorbijkwamen en daar stonden constant duizenden fotografen een poging te doen om die springers op de gevoelige plaat vast te leggen. Uiteindelijk lukte het ook Rose en mijzelf om de nodige foto’s te kunnen maken door eigenlijk al op het moment van vertrek van het standpunt alvast af te drukken, en zodoende ook wel enkele schimmen vast te kunnen leggen. Een DJ stond heel rustig op de plek 015_dj_between_scaters waar al deze springers hun jumps deden de gehele dag muziek te draaien. Hij liever dan ik, al is er in al die tijd dat wij er waren niets mis gegaan, en zag het er enger uit dan de realiteit. 020_alweer_raak Ook was er na lang wachten bij een inschrijfbali, waar een prachtige camera werd verloot, een lucht acrobatiek show. Tijdens het lange wachten werd het geduld van alle collega wachters flink op de proef gesteld, en wat gaan mensen dan doen? Elkaar fotograferen, en checken wat ieder al op zijn geheugenschijfjes had gezet. Op zich wel leuk. Er waren ook de gebruikelijke oubollige plaatjes te schieten. Wat auto’s stonden opgesteld, en nederlands grootste camera008_een_uit_de_klippen_gelopen_terreinwa shop had 2 mooie schaarsgeklede dametjes beschikbaar gemaakt voor wat plaatjes op wat off the road motoren. Daar liep iedereen nu met zijn dure hobbyspul, en eigenlijk nauwelijks iets te fotograferen.005_1ste_fotoobject_op_beurs_opel_gt007_volop_lol_voor_ieder_met_zijn_dure_h_2

044_luchtacrobatiek 030_kamera_express_oubolligheid 029_kamera_express_oubolligheid_1 012_rose_voor_de_uit_de_kluiten_gewassen_1

Tot zover een impressie van een te druk bezochte beurs. Het was een leuke ervaring, maar net zoals andere beurzen die we eerder wel eens bezochten, eigenlijk een grote reclame toestand, waar je eigenlijk geld bij toe zou moeten krijgen, maar zeker geen verloren tijd geweest.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s