Blijdschap en Frustratie

Zo, zondagavond voor het laatst geschreven, en dat is eigenlijk niks voor mij, met al mijn normale gedrevenheid, en zeker nu die door de Prednison nog extra aangemoedigd word. Laat ik beginnen met de blijdschap. Die komt omdat Rose en ik vanmorgen bij onze afspraak met de reumatoloog te horen hebben gekregen dat de Prednison werkt, en dat ik vanaf vandaag opnieuw zak qua dosering. Vanaf morgen ga ik dus weer 10mg zakken. Dat wil helaas niet zeggen dat de bijverschijnselen zullen verdwijnen. De klachten zullen voorlopig blijven toenemen, en over een maand wil de dr. dat ik er ook een middel bij ga gebruiken. Het middel Imuran, ik moet nog helemaal gaan uitzoeken wat dit nu weer inhoud. Mijn bloedbeelden zijn op een aantal gebieden echter nog niet goed, en geven onder andere aan dat ik moet stoppen met mijn huidige pijnstiller en ontstekingsremmer Diclofenac. Vanaf morgen stap ik over naar Naproxine. Ik ben benieuwd welke veranderingen dit nu weer inhoud. Het volgende gespreksonderwerp was mijn incontinentie, en het middel (Emselex 7,5mg) wat ik hiertegen heb gekregen van mijn huisarts. Om te beginnen begrijpt de dr. totaal niet hoe mijn huidige incontinentie te verklaren is. Gezamenlijk hebben we de complete bijsluiter van Prednison nogmaals doorgenomen, en aangezien het om een totaal andere spiersoort gaat kon hij me niets wijzer maken. Wel heeft hij opnieuw een verwijsbrief geschreven, en wel naar de Uroloog. Alweer een nieuwe specialist die me gaat bijstaan. In begin januari 2008 kan ik bij deze specialist terecht. Vervolgens hebben we al onze andere vragen nog besproken. Ook ziet hij wel de noodzaak in van het feit dat ik al vanaf het begin van mijn Prednison kuur, middelen als Glucosamine, Chondroïtine, Visolie, Spirulina, Chlorella en Umeboshi tabletten slik als weerstandsbehouders en verhogers. Hij is ook bereid deze voor te schrijven, en hierop heb ik gelijk mijn ziektekostenverzekeraar gebeld, en nu moet de dr. een machtigingsformulier invullen waarin hij de noodzakelijkheid moet neerschrijven. Daarna volgt een beoordeling door het I.Z.Z. en als die positief bekrachtigd word gaan ze die middelen ook vergoeden. Ik heb voorlopig nog mijn twijfels, maar niet geprobeerd is zeker niet vergoed, dus proberen maar.

Bij deze stille blijdschap, want de gevolgen zijn nog helemaal niet te overzien, komt Rose binnen met Jesse, die net weer een rondje gekregen heeft, en bied aan een lekker soepje te maken. Dat aanbod wordt door mij met warmte ontvangen, en het daaropvolgende bospaddestoelensoepje valt in goede aarde. Mmmmmm. Tegelijkertijd baal ik enorm. Na het dagelijkse schrijven van mijn dagboek en logboek over alle verschijnselen, en belangrijke kenmerken op mijn lap-top was ik updates aan het laden, en bij het heropstarten is die net een maand of 5 oude lap-top dus gecrashed. Ik zag alleen nog een leeg scherm, en m.b.v. de helpdesk is ondertussen de hele harde schijf gewist, en is windows xp opnieuw geïnstalleerd. Alle muziek, afbeeldingen, gegevens, dagboek en alles is foetsjie. Ik was van plan om vrijdag een back up te maken, maar daar hoeft nu in ieder geval niet meer te gebeuren. Alles weer opnieuw installeren, ik word helemaal niet goed van de gedachte alleen al, laat staan het in werkelijkheid doen. Maar ja. Het zal toch moeten, maar ik geloof dat ik deze keer maar eens even niet direct ga beginnen, en het "lekker" uitstel tot morgen.

Maandag was een hele rare dag. ‘s Morgens moest ik al snel na de ronde met Jesse en het ontbijt naar Delft. Mijn collega’s van het Agressie Opvang Team, en ik hadden een onverwachtse vergadering met onze nieuwe leidinggevende. Deze laatste was om te beginnen te laat, en had eigenlijk geen idee waar ze leidinggevende van was geworden. Dat hebben we natuurlijk snel en duielijk uitgelegd, waarna ze snel begreep waarom bij ons de nood zo hoog zit. We kunnen nl. niet met zijn drieën de verantwoordelijkheid voor alle meldingen aan, en zeker niet zonder de bijbehorende faciliteiten. Vervolgens deed ze een aantal toezeggingen, waarvan we met zijn allen nog maar moeten zien of ze uitkomen, vandaar dat ik op dit onderwerp snel nog eens zal terug komen. Mijn erg verkouden Schiedamse collega Hanne zette me vervolgens af op mijn werkplek, waar een teammiddag volgde. Hanne is denk ik direct het bed ingegaan om wat op te gaan knappen. De middag was zinvol, maar over het feit dat we een klein team zijn, met veel zieken, en dat we het veel te druk hebben voor deze hele krappe bezetting, daar kwam natuurlijk geen oplossing voor naar boven. Wel hebben we goede afspraken gemaakt om de kwaliteit van ons werk, de registratie hiervan en de nieuwe manier van electronisch rapporteren beteraan te pakken. Ik heb kunnen voorkomen dat ik nog meer nieuwe taken op mijn schouders zou krijgen. Dat scheelt ook weer een ruzie met Rose, mijn strenge en geliefde partner.

Mede door Rose heb ik dus ook de dinsdag maar weer eens vrij genomen wegens te vaak te veel. Een hele goede reden, al was de dinsdag toch wel weer een zeer drukke en enerverende dag. Vol inkopen, schoonmaakwerk, voorbereiden van de Algemene Ledenvergadering van de Wereldwinkel die ‘s avonds hier ter plaatse zou plaatsvinden.Img_1281 Uiteindelijk werd het een heel druk bezochte vergadering met in totaal 19 aanwezigen. Het was een goed georganiseerde en vol structuur zittende samenkomst, waarbij lang niet iedereen de volle 10 minuten nodig had die men kreeg, en dus zodoende lekker opschoot, en mede door het goede en lekkere culinaire werk van zowel Rose als mijzelf, en vergezeld door een lekker sapje en/of drankje, werd het met het verstrekken van de jaarlijse kerstpakketten ook nog heel gezellig. Toen Rose en ik zo rond 23.30uur Jesse een laatste ronde gaven waren we allebei doodmoe, maar ook erg tevreden.

Tot zover een verslag van drie dagen. Ik vind het weer welletjes. Ik ben benieuwd of ik me inderdaad kan inhouden wat betreft de computerperikelen, maar jullie zullen het wel lezen.

Nu zie ik tot mijn verbazing dezelfde updates in de startbalk klaarstaan, dus of we als die geïnstalleerd zijn überhaupt nog een werkende computer hebben, geeft enige twijfels. Ben zeer benieuwd.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s