Dagje Cirque du Soleil

  Even terugkijkende naar het laatst geschrevene op vrijdag, daar eindigt het met ik ben gesloopt. Nu op zondag zit ik inderdaad met de gebakken peren. Ik ben weer eens over mijn grenzen gegaan en moest dat gisteren tijdens ons dagje Amsterdam met Cirque du Soleil Circustent_naast_amsterdam_arena_p2 , al goed voelen, en nu vandaag nog veel meer bekopen. Gisteren was na een behoorlijke nachtrust nog enigszins te doen, zolang we alles in korte etappes deden, maar vandaag ben ik zo mogelijker nog duizeliger, en klopt mijn hart als een bezetene, zodat ik na ademhalingsoefeningen, en meditatie, net niets anders doen kon dan een Diazepam 5 mg nemen, om mijn hartslag weer nog enigszins onder controle te krijgen. Ik heb me ook gelijk even afgemeld voor de avonddienst van morgen, want ik zal toch even de tijd moeten nemen om te herstellen.

Ik voelde het vanmorgen al bij het opstaan, en moest me overal aan vasthouden, maar net toen we na het ontbijt Jesse gingen halen bij haar logeeradres, moest ik Rose vasthouden, en ook nu nog lijkt het of de wereld constant beweegt. Jesse was uitgerekend bij Hans en Mieke en hun roedel honden, maar die wonen op een pracht van een oud vrachtschip, dus ik moest wel mee om Rose aan boord te kunnen helpen, want die heeft nu eenmaal geen evenwicht. Ik ben blij dat dit goed gegaan is, en Jesse ook weer thuis is, want het is vreemd leeg zo zonder onze vertrouwde Griekse viervoeter.

Zoals jullie al lezen konden, hebben we de dag van gisteren niet laten vergallen door mijn steeds verslechterende gevoel. Ik heb Jesse ’s morgens vroeg langdurig uitgelaten in het Sterrenbos, en zij was helemaal op haar eindje toen ik haar afleverde bij Hans en Mieke. Ze voelt zich daar altijd direct thuis. Heerlijk zo’n plek waar je haar veilig kunt achterlaten. Rose had ondertussen alles klaargemaakt en toen ik thuiskwam stond alles klaar, en na een kopje koffie zijn we richting station gelopen. Gedurende dat uitlaten was mijn hart al stevig voelbaar, en het zweet brak me aan alle kanten uit, maar aangezien dat iets is waar ik al jaren aan gewend ben kleed ik me bij thuiskomst als vanzelfsprekend om, en zijn we maar op weg gegaan hierna. Mijn sleutelbenen voelden ook bijzonder zuur, en ik was de koning te rijk dat de trein direct aankwam en ik een behoorlijke tijd zitten kon.

Aangekomen op A’dam Centraal waar het nog steeds een grote bouwput is, die echter wel iedere keer er anders uitziet, hebben we eerst eens even geïnformeerd hoe we het gemakkelijkst bij Cirque du Soleil konden komen. Metro 54, halte Arena, 3 zones zeiden ze bij de NS. Later op de dag bleek het maar om 2 zones te gaan dus hebben we 4 maal 1 zone teveel afgestempeld, alsof het allemaal al niet duur genoeg was. Maar whatever, kom je over de hond dan kom je ook over de staart. Tegenover de beurs van Berlage zijn we begonnen bij een Italiaans restaurant met een grote koffie verkeerd en een stuk Lemon cheese cake. Heerlijk was dat, en zo korte stukjes gingen redelijk. Toen het water overgestoken en de rooie buurt door gelopen, en via het Rembrandt huis richting Waterlooplein gegaan. Steeds met korte onderbrekingen, bij de Nieuwmarkt http://www.panoramsterdam.com/panos/nieuwmarkt.html e.d. Op het Waterlooplein

Waterlooplein, kunst, vlooien en rommelmarkt

  Het Waterlooplein, historisch!.. wie kent die nostalgische oude Amsterdamse snuffel markt nou niet? Het is toch echt waar, ons mooie Amsterdam heeft al een "eeuwen oude " historische markt ( met een zeer turbulente nostalgische geschiedenis… ) waar men zeker trots op kan zijn met een wereldwijd beroemde reputatie, tot op de dag van vandaag: de vlooien, snuffel, rommel, 2de hands, "luikse" – en natuurlijk bijzondere warenmarkt op het Waterlooplein, nu naast het Amsterdamse stadshuis, de Stopera!

Een struin tocht over deze markt is nog zeer zeker de moeite waard, waar kan men nog lekker vlooien in een bak vol met oude platen, een mooi tweedehands zonnebrilletje op de kop tikken, de oude paspop, die je thuis als "kunstobject" of decoratie laat "leven", tussen oude boeken snuffelen, die mooie grote spiegel kopen waar slechts 1 keer in gekeken is! Of gewoon de kraam vol met oude mysterieuze prulletjes en de kraam waar je dat oud-Hollandse bankje in de tuin, vervangen kan, voor een nieuw model en nog stukken goedkoper ook!

Waterloopleinmarkt, al eeuwen oud

Het hippe bankstel, aangeschaft bij het huismeubilair op de markt tussen de antiek & curiosa! Echt wel… een " Waterloo’s " koopje, zul je hier nog vinden!

Met uitzicht op de Jozef Israël kerk, de Mozes & Aaronkerk en de mooie goede oude Amsterdamse Zuiderkerk is deze markt een genot om te bezoeken ! En wat te bedenken als het prachtige clarion van deze Zuiderkerk zijn klanken loslaat over de markt, om Amsterdams kippenvel van te krijgen! En, niet te vergeten, voor deze markt was dit de oude Jodenbuurt met een Amsterdamse markt historie, die zijn weerga niet heeft gekend.

Waterlooplein, een markt met een lach en een traan!

Erg leuk winkelen op de Waterloomarkt met direct het stadhuis aan de markt, even naar het stadhuis… dan ook even naar de Waterloo markt… snuffelen!! Langs de mooie grachten zult U ook de verschillende kraampjes zo in en uit kunnen lopen, zeer veel diversiteit aan oude & nieuwe leuke, originele marktproducten… Markt aan het Amsterdamse Waterlooplein. Snuffel er gewoon even rond en vraag aan de koopman of vrouw of zij het artikeltje hebben dat U al jaren "zoekt", misschien heeft hij of zij het niet meer, maar weten zij misschien wel waar het te vinden is! Hier is dan toch ook de eeuwenoude marktregel van toepassing: " zoek en gij zult ( het ) vinden"!

Die jas, waarvan je dacht dat hij niet meer bestond, daar hangt tie! Wat leuk! "Hoera", hij past ook nog !?! Die gaat vanavond, op stap aan… is ‘tie leuk!?! Jaren naar op zoek geweest en dan hier op de Amsterdamse Waterlooplein markt gevonden, dit is nou echt een markt waar je de tijd voor moet nemen!

Bezoek aan Amsterdam.. dan ook een bezoek aan het Waterlooplein!

Lekker struinen in en langs de vele kramen die deze markt rijk is. Deze markt is legendarisch, uniek in zijn / haar soort en spreekt tot de verbeelding van de vele toeristen. Vroeger enkel in de schaduw van de Mozes- en Aaronkerk, nu ook in de schaduw van de Stopera. De sfeer, het unieke dat deze markt uitstraalt, maakt hem tot een bijzondere wereldberoemde markt.

De Amsterdamse markt Waterlooplein. Denkt U dat hier de markthandel niet meer "groeit, bloeit" & "boeit"?, gaat U dan zeker eens langs en laat U verbazen over de pracht en praal die hier nog dagelijks te vinden is, op U, als koper, waar de "handel" geduldig wacht, om bij U thuis weer een 2de, 3de of zelfs 4de leven te mogen genieten….

Vroeger ging men vaak kijken of er al nieuwe handel is in de goeie ouwe tijd bij Brammetje Polak was, een bekende handelaar. Een verhaal ging, dat hier nog eens een oude Amerikaanse "Caddilac" stond, die geen "klandizie" opbracht, niet aan de straat stenen te slijten was,… en nu, tientallen jaren later, miljoenen guldens op de veiling waard was geweest… ( helaas is de "U.S. Car" gesloopt in den oude tijd… )

De naam van de Waterloo markt is direct betrokken van de slag bij Waterloo!

De Amsterdamse Waterlooplein markt, blijft altijd een top markt!

even de markt bezocht, zoekende naar een mooie lederen rugzak. Die niet gevonden maar wel een prachtig masker, met schelpen uit West Afrika. Als we dit schoongemaakt hebben krijgt het een prominente plaats in onze woonkamer. De gehele dag speelde mijn mild ook op. Tenminste dat denk ik. Vroeger toen ik nog op atletiek zat kreeg ik meestal ook zo aan de linkerkant aan de onderkant van je borstkas een zeurend en pijnlijk gevoel. Zo ook nu. Dat begon eigenlijk afgelopen donderdag al tijdens de themamiddag. We waren dus na deze ronde over de markt wel weer toe aan een wat royalere pauze en hebben op de hoek van het Waterlooplein bij een Bagelshop, lekker koffie verkeerd en allebei een totaal andere Bagel genuttigd. Rose koos voor een Bagel sesam met crème fraiche met knoflook, rode ui. Verder belegd met avocado en tomaat. Ik koos voor een warme Bagel ui, met geitenkaas, walnoot en honing, bieslook en thijm. Deze laatste was ook erg lekker maar moeilijk eetbaar. Vervolgens hebben we in etappes terug gelopen naar het centraal station, waar we de metro gingen nemen. We hadden overal royaal de tijd voor genomen, maar aangekomen op metrostation Arena Arena, bleek het circus toch nog twintig minuten lopen te zijn, en dat was nergens aangekondigd geweest, noch op het kaartje van het Circus, noch op de site. Slechte zaak. Zeer gehaast en totaal bezweet kwamen we onder het eerste nummer aan, maar werden toch direct naar ons plekje gebracht, wat overigens een perfect plekje bleek. Direct voor het grote mengpaneel waar alle licht, geluidszaken, trapezezaken e.d. geregeld werden. Zowel Rose als ik hadden dus en beenruimte te over en niemand voor onze neus. Over wat we te zien kregen kan ik redelijk kort zijn. Varekai is een productie van het internationaal opererende Cirque du Soleil, geschreven en geregisseerd door Dominic Champagne. De show ging in

2002 in

première in Montréal, Canada. Eind 2007 kwam hij voor het eerst naar Europa en ging in Antwerpen in première. Vanaf 29 februari tot eind mei 2008 is de show te zien in Amsterdam.’Varekai’ betekent "waar dan ook" in de taal van de zigeuners, de reizigers van de wereld. Diep in het woud, aan de voet van een vulkaan, bestaat een buitengewone wereld. Een wereld waar de ongewoonste dingen gewoon zijn. Een wereld genaamd Varekai. Het verhaal gaat over de mythe van Icarus. Icarus vliegt te dicht bij de zon. Hierdoor smelt de was die zijn vleugels aan elkaar houdt en Icarus valt. Daar waar de mythe ophoudt, gaat Varekai verder. De show is een ode aan de ziel van de nomaden, de spirit en de kunst van de circustraditie. Varekai, Een fantastische wervelende show, die ongelooflijk mooi aan een stuk doorliep, goed van muziek, of alle fronten gebeurde veel tegelijk. De muziek en het live gezang waar Cirque du Soleil bekend van is, zijn zelfs aan de overdonderende kant. Wat me tegenviel was dat er drie erg jonge Chinese kinderen in de show zitten, en dat lijkt me buiten dat ze het fantastisch doen, toch echt kinderarbeid. Voor de rest was het te gek, alleen jammer dat het allemaal zo verschrikkelijk commercieel geworden is, maar dat is gewoon deze tijd. Maar een ijsje van € 4,- en een wijntje of biertje van € 5 of 5,50 dat is toch te gek voor woorden. Aan deze zaken hebben we niet meegedaan, de kaartjes waren uiteindelijk al duur genoeg, en Rose en ik wilden op de terugweg ook nog lekker uit eten, en daar hebben we in het circus voor gespaard. Alles bij elkaar was er voor de pauze 55 minuten show, toen 25 minuten pauze en daarna een kleine 45 minuten show, die werd afgesloten met een werkelijk te gekke acrobatenshow met springers, grote 360 graden draaiende schommels, ja moeilijk te omschrijven. Mijns inziens eigenlijk te kort, maar toch zeker wel de moeite van het gaan waard.

Metrostation_strandvliet Heel rustig zijn we daarna richting metrostation Strandvliet Metrostation_strandvliet_1  gelopen wat dichterbij bleek te zijn dan Halte Arena, en zijn we bij het Waterloostation uitgestapt. Rose had het lumineuze idee om onderweg een voorbijganger te vragen of die een lekker betaalbaar restaurantje wist, en het advies wat we kregen bleek een redelijk onooglijk Italiaans Restaurantje te zijn wat stampvol zat, en waar we nog maar nipt een klein tafeltje konden bemachtigen. In restaurant Firenze op de Halvemaansteeg, vlak bij het Rembrandt plein hebben we eerst slakken gegeten, Pizzeriafirenzetafel_onder_trap_waa Pizzeriafirenze_gezelliger_gedeelte  gevolgd door een tomatensalade en pasta van de chef van Firenze. Vooral dat laatste is de beste past die we van ons leven ooit verorberd hebben. Dit alles vergezelt door bier, en afgesloten met een espresso. Op www.pizzeria-Firenze.nl kan je meer zien.

Heel langzaam zijn wij vervolgens via de Kalverstraat weer richting Centraal gelopen waar we om 10 over half negen de trein hebben gepakt naar Schiedam. Een rechtstreekse verbinding. Oh, wat was ik blij dat we om 22.00u thuiswaren. We hebben de katten te eten gegeven en zijn lekker naar boven richting bed gegaan. Het was ondanks mijn lijf toch een goede en gedenkwaardige dag.

Ik heb samen met Rose vandaag tot nu toe rustig aan gedaan. Tijdens het ontbijt naar een mooie aflevering van Tatort gekeken met Thanner en Schimanski, de aflevering heette Einzelhaft. Daarna wilde Rose kijken naar David Attenborough’s http://www.imdb.com/name/nm0041003/

De levende Planeet aflevering 3 “Het Noordelijke Woud”. Ik heb op enkele minuten na meegekeken naar deze mooie aflevering, want de Diazepam begon fors toe te slaan. Ik ben dan ook na even gekeken te hebben of mijn collega’s de Marathon van Rotterdam hadden uitgelopen, en dat bleek het geval. Mijn collega Paul, waarvan ik ook een link op Hotrose heb staan, heeft in een fantastische tijd van 3uur, 11 minuten en 46 seconden, de tijd van zijn leven gelopen.  Hij wilde al een tijd onder de 3u15min lopen en dat is nu op zijn 56ste nog gelukt ook. Waanzinnig. Ook collega Martine is in een tijd van 3uur 47minuten en 41seconden gefinished.Marathon_2007_coolsingel  Beiden vanMarathon_2007 harte gefeliciteerd. Op http://www.fortismarathonrotterdam.nl/ kan je meer van de marathon zien waar dik 850.000 mensen op af waren gekomen vandaag. Heel wat beter was ook het weer vandaag, als je nagaat dat vorig jaar de marathon nog vervroegd afgelast werd door een hittegolf.

Ik ben ondertussen uitgesurfd op het internet, en heb zo de nodige links en foto’s bij elkaar gezocht om dit log te verfraaien. Rose heeft ondertussen staan koken en ik heb het eten van Jesse klaargezet.

Advertisements

One comment on “Dagje Cirque du Soleil

 1. kitty braeken says:

  hoi Hot en Rose,

  gelukkig heeft de moeheid niet zodanig de overhand gekregen en hebben jullie genoten van het uitje amsterdam. fijn.
  heb jullie weblog weer gevonden staat nu ergens op plek 10 ik was gewend dat deze altijd bovenaan stond maar het is me gelukt.
  Hot ik heb je een mail via wanadoo gezonden mbt 17 april.
  mocht je mee willen rijden dan staat om 09.30 thea aan het station om jou en cokky op te halen. jullie beginnen je leest het goed om 10.00 ik ga het waarschijnlijk niet redden ook emotioneel niet!
  groet en knuf kitty

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s