Alweer de 28ste

Alweer zaterdag, wat gaat de tijd snel, en wat zijn de dagen snel voorbij. Ik kan ervan genieten, en tegelijkertijd van balen. Mijn gedrevenheid nog eens versterkt door de Prednison draagt hieraan bij. Ik heb het idee veel te moeten doen, en dat lukt me ook vrij aardig, maar ik ben gewoon nooit klaar, lijkt het wel. Als ik dan na het laatste rondje met Jesse, de 32 tredenMet_het_oog_op_morgen  naar onze slaapetage heb gehad, in bed ben geklommen, en heerlijk op mijn rug naar buiten lig te kijken naar Duizenden_lichtjes de duizenden lampjes achter ons huis en luister, met Rose naast me, naar het Oog op morgen, kan ik wel genieten van mijn moeheid, maar dan nog zijn er altijd nog dingen die nog moeten. Als dat gedreven gedoe zich voor doet dan probeer ik me m.b.v. ademhalingsoefeningen wat tot rust te brengen, en dit lukt me gelukkig met grote Ademhalingsoefeningen_3 regelmaat wel. Toch steekt iedere keer die drive weer de kop op. Gek kan dit me maken.

Waar heb ik het nou eigenlijk zo druk mee gehad deze week. Tweemaal reuma/fysio zwemmen, Fysiozwemmen onder toezicht, woensdag en vrijdag. Na afloop ben ik altijd erg moe, en ben dan blij dat Rose een lekkere bak koffie verkeerd zet om gezamenlijk bij te komen. Vier maal boodschappen doen. Waarvan de vrijdag altijd de zwaarste is. Ik ben in dit geval alleen naar de markt geweest omdat Rose aan het werk was bij de Wissel, en heb die boodschappenkar van Rose meegenomen (die ze zelf haar stille vriend noemt) Boodschappenkar voor de zware spullen, aardappels, flessen e.d. Ik had daar eerst zo’n hekel aan, maar door omstandigheden gedwongen is het eigenlijk wel een handig ding. Ik denk dat ik het zo’n rotding vind omdat als je op de markt of in de winkel rondloopt altijd die geruisloze scootmobielen, Markt_schiedam_2 de kinderwagens, mensen met fietsen, en mensen met boodschappenwagentjes de weg versperren. Nu ben ik zelf zo’n heerlijke sta in de weg, waar je zo gemakkelijk over struikelt. Ik ben ook druk doende om al het papierwerk wat ik de afgelopen 6 jaar van de ondernemingsraad bijelkaar gespaard heb, op een fatsoenlijke wijze te vernietigen en uiteindelijk af te voeren. De ene boodschappenkar na de andere. Het gaat me wel aan mijn hart, want alles was keurig op volgorde gearchiveerd, Archief maar tegelijkertijd krijgen we er een hoop ruimte voor terug, en mijn computerarchief is toch nog compleet. Verder had ik meer dan 10 agressiemeldingen deze week. Ik dacht dat vorige week al druk was, maar zoals deze week heb ik nog niet eerder meegemaakt. Ik ben daardoor mijn aantal werkuren behoorlijk Agressie_vuist overstegen deze week. Er waren een aantal heftige meldingen bij, en 1 melder kreeg wel heel erg veel te verwerken Sucide afgelopen week. Voor de rest hadden we woensdag bezoek uit Limburg, en aangezien we deze persoon Lintje_3 al in meer dan twee jaar niet meer gezien hadden was het fijn om weer eens even bij te praten. Donderdag heb ik een dienst gedraaid met Ariëna en Ilse op mijn afdeling, en dat verliep ouderwets prima.

Als ik zo terugkijk dan ben ik nog het een en ander vergeten ook, maar snap ik wel beter dat ik geen tijd had voor een logje.

Ik kwam er afgelopen donderdag ook achter dat een tante van mij op 29 april een Koninklijke onderscheiding heeft gehad. Tante_tiny_vester_prein_kreeg_een_kEr stond deze week een oproep in de stadskrant dat als je iemand wil opgeven voor een lintje dat je daar bijtijds bij moet zijn, en zo stond er onverwachts een foto van tante Tiny (Vester-Prein), de vrouw van oom Ber, de jongste broer van mijn moeder, die al behoorlijk lang geleden overleden is. De_tien_uitverkorenen_voor_een_lintDe middelste foto, daar krijgt ze haar lintje opgespeld door Schiedam burgemeester mw. Verver. Wat zal ze trots zijn.

Skvr Vandaag hebben we er ook al weer het nodige gedaan. De bevestiging van de nieuwe school waar Rose zich voor ingeschreven heeft, kwam per post binnen, en ze heeft dus een plaats veroverd bij de cursus "Het Experiment". Het is een cursus die valt onder tekenen en schilderen, en creativiteit en specialiseert zich in Collages, het doel waar Rose specifiek naar op zoek was/is. Deze halfjaarlijkse cursus start in September. Ik ben zeer benieuwd. Kijk eventueel zelf op www.skvr.nl .

We zijn vanmorgen ook voor het eerst weer onze dagelijkse wandelingen in de ochtend aan het verlengen geweest. We zijn daardoor ook weer langs HSM op de westfrankelandsedijk gelopen, waar ze al een jaar steeds heel grote onderdelen aan het bouwen zijn voor ‘s Mammoet_voorbeelden werelds grootste boorplatform. Ze zijn nu weer een heel groot deel helemaal aan het spuiten in het geel. Daarvoor verpakken ze de onderdelen helemaal in wit plastic, prepareren, schuren, impregneren en uiteindelijk moffelen Hsm ze de stalen onderdelen van dit uiteindelijk geloof ik 185 m hoge platform. Het is altijd een heel apart gezicht, dit soort werkstukken, die ook alleen maar per schip afgevoerd kunnen worden, want zowel qua omvang als zwaarte kunnen ze onmogelijk over Mammoet_trucks de weg. Dat transport doet dan Mammoet ook weer, weer zo’n ernstig tot de verbeelding sprekend bedrijf, waar ik al eerder over sprak.

Zo voor vandaag vind ik het wel weer genoeg zo, en nu moeten we eerst maar weer eens wat gaan doen, en nieuwe zaken beleven, zodat we weer andere logjes kunnen schrijven. Er komt sowieso binnekort weer kerstpakkettennieuws aan. We werken aan een grote opdracht, maar die moet eerst nog wat reeëler worden voordat we hier echt iets over kunnen/durven schrijven. Wel heb ik er al een droom over gehad. Tot later.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s