Back in Schiedam

Na vijf dagen niet te hebben geschreven wegens afwezigheid zijn Rose en ik gisterenavond teruggekomen naar Schiedam. We hebben vijf leuke en drukke dagen gehad. Hierover zullen we uiteidelijk uitgebreid schrijven, maar nu nog niet zo uitgebreid, maar eerst een wat algemener verslag. Rose en ik zijn met de trein van iets over negenen samen met Jesse afgelopen donderdag afgereist naar Amsterdam. De weg naar het station was bij wijze van spreken nog droog met wat ons in Amsterdam te wachten stond. Rose en ik zeiden optimistisch nog tegen elkaar, wat er hier nu onderweg valt kan ons in Amsterdam niet op het hoofd vallen. Nou daar was in A’dam niets van te merken. Desalnietemin hebben we er een gezellige dag van gemaakt met Jan en Jo.

We hebben vanaf de onze ontmoeting bij Centraal de tram gepakt richting Stopera, waar Jan ons eerst een paar grote Glazen peilstokken liet zien, waar heel helder werd gemaakt wat voor een waterhoogtes er zijn in ons land. Het Nieuw Amsterdams Peil werd hier ook heel letterlijk zichtbaar, en alle andere waterstanden zijn daaraan gerelateerd. Er was daar ook een prachtig reliëf op de wand gemaakt waarop Nederland Waterland met veel verschillende hoogtes op afgebeeld werden. Een heel mooi en niet eerder gezien kunststuk. Van hieruit gingen we richting Waterlooplein, waar Rose en ik graag komen, voor de grote variatie aan eerste tot tiende hands producten. Het water speelde hier wel een negatieve rol. Veel handeltjes openden hun kramen/ winkleltjes niet i.v.m. de niet aflatende stroom water uit de lucht.Bagels_beans_waterlooplein_2 http://www.bagelsbeans.nl/winkel_waterlooplein_amsterdam.shtml We hebben bij het Waterlooplein wel heerlijk super grote koffie verkeerd gedronken uit prachtige kommen, bij een tent waar wij vorige maal toen we naar cirque du soleil gingen ook gezeten hebben. Zulke koffie hebben we de dagen erna helaas nergens meer gekregen (gekocht).

Na dit marktbezoek hebben we opnieuw de tram gepakt, ditmaal langs Artis http://www.brouwerijhetij.nl/ richting Brouwerij ‘t IJ. Onderweg vertelde Jan waar hij Jo ontmoet heeft in 1957, en Dappermarkt_1 wees de plek ook daadwerkelijk aan. Bij het Tropenmuseum, http://www.tropenmuseum.nl/smartsite.shtml?ch=FAB&id=5341 waar ik vroeger ook al wel geweest ben, zijn we uitgestapt, en vandaar liepen we naar de DappermarktDappermarkt_6 , die er iedere dag is. Dit blijkt een hele leuke markt, en Rose kocht bij ene Mustaffa, die vol humor zat tweee leuke blouses. We hebben ondanks de regen de hele markt doorlopen, maar hadden daarna wel zin in koffie en een lunch. Jo gaat regelmatig met een vriendin naar deze gezellige markt, en wist een leuke lunchroom. Dappermarkt_3 Dappermarkt Zodoende kwamen we terecht bij Perlo patisserie/lunchroom, waar Rose een spinaziebroodje en ik een broodje met 2 garnalenkroketten genuttigd heb. http://www.patisserieperlo.nl Perlo_patisserie_lunchroom_1e_v_swi Het was duidelijk dat Jan deze buurt op zijn duim kent, want hij is hier opgegroeid. De buurt was toen echter nog een heel Nederlandse buurt, en nu zijn er eigenlijk alleen nog maar Winkels en zaakjes van niet Nederlandse oorsprong. Toch hebben we een hele leuke natte tocht gemaakt, en we hebben ons humeur niet door het weer laten verzieken. Na deze tocht hebben we eerst de tram richting CS genomen en van daaraf zijn we ik geloof met bus 126 naar Purmerend gegaan. Later meer verslagjes.

Ik ben ontzettend blij dat zowel Rose als ik deze vijf dagen goed doorgekomen zijn. We hadden veel op het programma, maar hebben ook goed pauze’s ingebouwd. We hadden een prettige terugtrekplek, een oud Hotel vlak bij het station in Arnhem. Over dit alles later meer.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s