In Memoriam LOEKIE

Met tranen in de ogen zit ik achter de computer. Onze geliefde langharige Loekie, die we ook wel regelmatig Loek Loek noemden is niet meer.
We hebben haar nadat we in november 2005 onze Jesse in huis namen speciaal voor Jesse in huis gehaald. Loekie bleek een wat autistisch poesje, en heeft zodoende nooit echt vriendschap met Jesse gesloten. Er was beslist geen vijandschap, maar echte vriendinnen zijn het niet geworden. Er was echter ook geen angst tussen hen.Neusjes_2 Neusjes_3 Vriendschap met Jesse, dat hebben de drie nu overlevenden echter wel. Loekie is zich op de Rotterdamsedijk toch wel snel thuis gaan voelen. Het werd geen echte schootpoes, maar ze heeft daar zeker haar eigen plaats gekregen, en kon ook echt genieten. Ik weet nog dat we van Texel terugkwamen, en toen merkten we echt toch wel een heel grote aanhankelijkheid naar ons toe. Ze vond het zo fijn dat we weer thuis waren dat ze nauwelijks van onze zijde week.
De verhuizing naar de Rembrandtlaan was echter een ramp voor haar. De verhuizing zelf is traumatisch voor haar geweest. Wij dachten er haar kennende goed aan te doen, wat pilletjes te halen om de verhuizing draaglijker te maken, maar alleen de inname daarvan leverde Rose een bloedvergiftiging op, en we hebben er allebei ook littekens aan over gehouden. De pilletjes zijn nooit in Loek Loek terechtgekomen. Na de verhuizing kroop ze achter de wasmachine, en is daar wel achter vandaan gekomen, maar het leven is hier nooit een vreugd meer voor haar geworden. Omdat ze eindeloos veel water dronk zijn we naar de dierenarts geweest, en die begon gelijk over medicatie, en dat ging dus helemaal niet. Loekie verzorgde zichzelf niet meer, en werd een Jamaïcaanse langharige rastapoes. Veel mensen om advies gevraagd, en zeker het advies om met Rescue spray en feromonen in de lucht hielp een tijdje heel behoorlijk. Knul werd wat geciviliseerder naar haar toe en ze at en dronk een tijd heel behoorlijk. Het leek er een tijdje op dat het de goede kant op ging, en Rose en ik Diva_loekiehebben op een gegeven moment enkele maanden geleden ook ingegrepen in de verzorging, en hebben haar m.b.v. wat sederende medicatie en de borstel en de schaar ook haar huid grotendeels ontdaan van de ergste klitten. De laatste week ging het wel heel snel slechter met haar. Ze voelde heel bottig aan en wilde niks meer drinken en eten, terwijl ze als ik ‘s morgens mijn eigen medicatie nam altijd bij de kraan in de keuken was om met me mee te drinken.
Ja drinken was een apart fenomeen voor Loek Loek. Ze schepte water op met haar pootje en dronk nooit rechtstreeks met haar tong uit de bak, maar het liefst uit een druppelende kraan.
Haar laatste dagen hebben we haar dicht bij ons gehouden. Ze was al een beetje apatisch maar we hebben haar ingewikkeld in 03_ingewikkeld_voor_de_kouhanddoeken bij ons gehouden om haar warm te houden, en vanmiddag om half een heeft ze tussen ons in liggend op een kussen van Jesse haar laatste adem uitgeblazen. Ze is niet onrustig geweest en is vredig ingeslapen.
Er komen veel herinneringen boven. Ook de anderen, Knul, Z beest, Wijfie, en ook Jesse hebben de afgelopen dagen Loekie niet alleen gelaten. Vooral Knul en Wijfie zijn ook afgelopen nacht nog naast haar gaan liggen, en Jesse heeft zojuist voor we haar buiten legden afscheid genomen. Ze was onrustig. Het was de eerste keer dat Jesse en Knul de dood zo nabij meemaakten.
Vreemd, nu draait er een wasmachine waar alle lappen en kussens met haar luchtjes en lekkages inzitten. Een vreemde manier van directheid zit er in zo’n afscheid. 

Advertisements

4 comments on “In Memoriam LOEKIE

 1. Anonymous says:

  Hoi, jammer dat loekie er niet meer is.
  Ik zie haar nog onder de wasmachine zitten.
  Veel sterke en zie jullie 7 dec.
  Groetjes Gerda

 2. juliette says:

  Wat een verdrietig bericht ! Maar mooi dat het allemaal zo rustig is verlopen en de poezen en Jesse nog op hun eigen manier betrokken zijn geweest. Ik wens jullie veel sterkte.
  Liefs,
  Juliette

 3. tineke says:

  Mooi stukje.

 4. TaTa says:

  prachtig verwoord!

  Groetjes TaTa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s