Uitje Wereldwinkel-Wereldmuseum-Nul 10

Afgelopen dinsdag hadden we weer eens een uitje met de medewerkers van de Wereldwinkel. Zoals ik al eerder zei. Zo nu en dan is iets leuks doen naast de gewone winkeldiensten, de inkoop, en al het georganiseer. Zo leer je elkaar beter en anders kennen, en het is ontzettend belangrijk om je vrijwilligers gemotiveerd te houden.
Rose en ik waren al wel eerder betrokken bij de organisatie van zo’n dag, maar nog niet op deze schaal. Achteraf kunnen we ook terugkijken op een buitengewoon geslaagde dag.

We hadden de 26ste om 10.00u afgesproken bij café ‘t Vierkantje op de Koemarkt in Schiedam. We zijn daar gestart met een kop koffie naar keus met een appelpunt met slagroom. 16_vertrek_richting_tram_23 13_vertrek_richting_tram_23 We mistten maar een deelnemer, en toen bleek dat we haar omdat ze de week ervoor niet in de winkel was geweest, en ook niet beschikt over email, verzuimd hadden te bellen. Gelukkig kwamen we haar wel om 10.30u tegen op weg naar de tramhalte om tram 23 te pakken naar Leuvehaven, en kon ze alsnog mee. De twee medewerkers die hier verder niet bij waren hebben zich later in het Wereldmuseum bij ons gevoegd. Het was koud, en aan onze uitdossingen is dat goed te zien. 20_wachtend_op_tram_23_op_broersves Deze start bij ‘t Vierkantje was al geslaagd, en de sfeer zat er al aardig in. Een der medewerksters had nog nooit ingelogd in de tram, en kreeg van alle kanten adviezen. Ik kreeg nog een standje van een24_ans_logt_voor_het_eerst_in_otv_w RET medewerker over het feit dat je in de trams geen foto’s mag maken. Vreemd vond ik dit, daar er wel talloze camera’s in deze vervoermiddelen hangen. Daarom maar een foto hiervan.

Zo dicht mogelijk bij de voet van de Erasmusbrug uitgestapt om van daar uit naar het Wereldmuseum te lopen. 40_vooruitzicht_wereldmuseum Het Wereldmuseum is gevestigd in het oude jachthuis van prins Hendrik. Wat een prachtig, en waanzinnig mooi en groot gebouw. Binnen bij de garderobe ontstond nog wel een lichte chaos. De toegang tot de algemene tentoonstelling is gratis, maar je moet je wel melden. Voor de mensen die een R’dam pas of een museum jaarkaart hebben was ook het Oceanië deel toegankelijk. Rose, 41_voorkant_wereldmuseum_tentoonste een zestal anderen en ik zijn met dat laatste deel begonnen, ook omdat we bij het organiseren de rest al hadden gezien. Er waren onder onze groep ook mensen die niet lang kunnen staan of lopen en zo zijn we allemaal in kleine groepjes door het Museum gegaan. Sommigen hebben zichzelf tussentijds nog getrakteerd op een wijntje, biertje of chocolademelk in de wijnbar,42_opgeknapte_jachthuis_van_prins_h maar dat is wel een dure grap.43_opgeknapte_jachthuis_van_prins_h Om 13.45u hebben we ons weer verzameld om daarna rustig naar restaurant "Nul10" te lopen.

Die lunch, ja dat is een geheel ander verhaal. Rose en ik waren vorig jaar onverwachts, na een MRI foto in het naburige pand hier terecht gekomen en kregen een onverwachts betaalbare maar ook uitgebreide lunch voorgeschoteld. 47_voor_de_deur Toen we bij het organiseren in het restaurant van het Wereldmuseum informeerden werden we wel aardig behandeld, maar kregen niet eens een kop koffie of i.d, en toen we die kregen kregen we halve bakjes. Toen bleek er ook nog eens niet over de prijs te praten, en aangezien we niet over een dikke portemonnee beschikken en allemaal vrijwilligers zijn kijken we hier natuurlijk wel naar. Rose en ik dachten toe gelijk aan restaurant "Nul10". We werden hier vervolgens erg hartelijk ontvangen. 55_de_tafel_stond_al_klaar_bij_nul_ Ik had opgegeven dat we met zijn twintigen zouden komen, heel bewust denkende er zullen zoals gewoonlijk wel afvallers zijn, maar we waren met z’n 58a_diverse_soorten_brood drieëntwintigen. Dat bleek geen probleem. En toen we eenmaal zaten kwam er veel meer op tafel dan waar we op hadden durven hopen. En alles in een dergelijke overvloed dat we ons ontzettend verwend voelden. Onbeperkt verse Jus, Thee, Melk,59_iedereen_laat_het_zich_goed_smak Karnemelk, meerdere soorten warm Brood en alle soorten beleg, waaronder meerdere soorten 81_rose_deelt_compliment_uit_aan_he ham, kaas, camembert, tonijn, zalm, eiersalade, zoet beleg en nog meer. Ongelooflijk. Allemaal hebben we meer gegeten dan goed voor ons was, maar het was grandioos. Ik denk dat heel veel van onze medewerkers met hun eigen familie, vrienden, kleinkinderen e.d. hier gaan terugkomen. Ik weet wel dat ze mij daar ook zullen terugzien. De laatste foto links daar geeft Rose het personeel een compliment, en ook ik heb eigenaar Floris nog eens hartelijk bedankt voor deze buitengewone lunch. http://www.nul10.nl/menu/lunch/?cid=17

We zijn na afloop allemaal weer naar halte Leuvehaven gelopen in de kou. Wat wel maf was dat net op dat moment al het verkeer over de Erasmusbrug werd stilgelegd i.v.m. een groot stuk ijs bovenin de top van de brug, waarvan ze bang waren dat het onverwacht naar beneden zou kunnen komen.
We hadden in ieder geval een buitengewoon tof uitje. Veel mensen hebben het bestuur laten weten het een erg tof uitje te hebben gevonden.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s