Pinkstervrij

Jesse is sinds gisteren weer bij ons en dat is heerlijk. Raar maar waar, als ze er niet is dan is ons huis ondanks Z beest, Wijfie, Knul, Rose en mijzelf toch niet compleet. We hebben tijdelijk een andere manier van omgang met haar, maar ook Jesse geniet van de koppies van Z. haar extra schone oren, het heftige spel met Knul en ik weet niet wat nog meer allemaal, maar ze geniet. Morgen breng ik haar weer voor drie dagen weg, maar dat is goed te overzien.

Rose en ik hebben ook goede dagen. We zijn naar buiten geweest vandaag. Niet naar het Sterrebos, wat veels te lang en te zwaar bleek voor mij, maar gewoon een rondje met Jesse over de Troelstralaan, over de Burgemeester van Haarenlaan, en terug over de Vlaardingerdijk. Rose vond het lekker, en dit was haalbaar. We hebben tevens op het balkon koffie gedronken. Onze planten en kruiden staan er goed bij, en we genieten dubbel en dwars van het uitzicht. Het was vandaag en gisteren ook te gek weer. Op dagen zoals deze hoeven we helemaal niet meer op vakantie. Het is om ons huis heen ook zo heerlijk groen. Werkelijk te gek voor woorden als je bedenkt dat we midden in de stad wonen. Een vogel getwetter en getjilp. Prachtig. Ik had deze dagen ook inToenga_8_meester_der_mammoets_1973  het teken van verwennen gezet. En terugkijkend is dat uitstekend geslaagd. Vandaag heb ik de beste aspergeschotel van mijn hand tot nu toe voorgeschoteld. Heerlijke krieltjes in de schil, gewelde boter, ham, grofgesneden witlof, afgemaakt met kaas, gekookte eieren en de allerdikste asperges die ik vinden kon van de markt. De meeste mensen kopen de verkeerde asperges, die vergeten dat er nog flink wat schil af gaat, want dat schillen blijft het belangrijkst. We hebben zitten smullen, en ik had er een lekkere Cidre Brut de Normandie bij gehaald en die smaakt nog immer uitstekend, zonder dat je direct op je wenkbrauwen loopt.

Sinkingofjapan Vanmorgen zijn we na mijn ronde met Jesse bij het door RoseSinkingofjapan2  klaargemaakte ontbijt gaan kijken naar een onvervalste rampenfilm. deze keer een pas door ons aangeschafte Japanse film, "Sinking of Japan", van regisseur Shinji Higuchi gaan bekijken. http://www.moviegids.be/index.cfm/93694/THE-SINKING-OF-JAPAN De twee uur en 10 minuten waren dik de moeite waard. Het was een ander soort Japanse film als die we tot nu toe gezien hebben, maar wel met erg mooie manier van in beeld brengen en met technische hoogstandjes.

Trigi_1_strijd_om_trigi_1977_oberon Vervolgens heb ik de reeks "Trigië, opkomst & ondergang v eTrigi_29_de_maan_van_gallas_1984_ob  Keizerrijk" (Don Lawrence) weer opgeborgen in onze stripverzameling en de vierdelige reeks "Tschaï, de waanzinnige planeet" geschreven door Jack Vance en nu getekend door Morvan, Li-an en Scarlett, tevoorschijn gehaald. Die hebben we ook compleet op het laatste deel na. Trigië, en Toenga zijn oude series, en de eerstgenoemde serie zouden we nu niet opnieuw kopen. Het zijn het soort van heldhaftige Keizer verhalen, die wel heel leuk zijn, maar wel erg vaak in de serie terugkomen. http://www.zilverendolfijn.nl/ Toenga De boeken zijn inmiddels ook behoorlijk oud en veel gelezen, maar tevens compleet,Toenga_1_de_wilde_horde_1_1974  dus weg doen is ook niet direct een optie. Rose zit momenteel even te kijken naar een aflevering NCIS. We konden onszelf er niet toe brengen om naar dat geschreeuw van de lijsttrekkers te gaan kijken. Om 23.00u gaan we wel goed luisteren naar "het Oog op Morgen". Dan horen we de commentaren achteraf, en zijn in een keer ook weer bij.

  1. Een stad vol ChaschTscha_de_waanzinnige_planeet_1_de_c
  2. Onder de Wankh
  3. De Dirdir
  4. De Pnume

Rose leest momenteel veel af. Daarna gaat ze door met de serie "Tramp" door Kraehn, Jean-Charles en Jusseaume. Tramp_de_vuile_oorlog_door_kraehn_e Ook de reeks "Toenga" van Edouard Aidans, heb ik maar tevoorschijn getoverd, omdat haar tempo van zich erdoorheen werken onvoorstelbaar is, en ik morgen weer aan het werk ga.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s