Tweemaal wakker worden

Bijslapen Ik heb vanmiddag twee uur bijgeslapen en zit Dromerige Magritte nu nog wat Opstaan 2 dromerig met een verkeerde koffie naar buiten te kijken. Als je net wakker bent is het altijd even rillen. Nu dit keer ligt het niet aan het net wakker worden. Het is heerlijk guur herfstweer. Achter de molen van Nolet, daar bij de oude RDM, daar waar we nooit zicht op Koffie verkeerd hadden is een prachtig gat in de wolken en zie je letterlijk een bui voorbij schuiven. Een prachtig gezicht. Welk een kleurenpracht. Met die koffie en de kachel lekker Zon achter de wolken  aan voel ik me al weer opwarmen en wakker worden.

Rose zit naast me, die heeft die koffie gezet en me zojuist wakker gemaakt. Die rust heeft me goed gedaan. Ze is voor het eerst na Blauwe plekken door fragmin haar gips en dus ook de bijbehorende FragminFragmininjecties dagelijks  bloedverdunners naar de mondhygiëniste geweest. Daar was veel werk nodig. Normaliter kom ik er al met pijn vandaan, maar met het nodige achterstallig Mondhygiëniste 2 onderhoud is het helemaal bizar. Vanavond gaat ze naar school. Verder met haar tot nu toe grootste werk. Ik mis het stuk hier in de kamer, maar ja dan zou het niet af komen, dus daar wachten we nu op. Vanavond heb ik dus zowaar een avond alleen. Toch wel lekker.

Zoals Rose nu ze uit het gips is haar leven weer oppakt, daar heb ik groots respect voor. Ze heeft het werk bij de Wereldwinkel en ook het etaleren weer helemaal hervat, terwijl ze het voor het meendeel is blijven doen. Ze gaat nu weer vaak met me mee Jesse uitlaten, heeft zich ook opgegeven voor begeleide fysio fittnes, gaat weer naar school en heeft ook al vrijwilligerswerk in het hoofd voor als ze zich weer helemaal fit voelt en mobieler is. Daarover later meer.

Ik had een goede nachtrust vannacht. Laat thuis na een drukke maar leuke "spelletjesavond" op mijn werk. Een avond per week is er op mijn werk behorend tot het verplichte programma en om elkaar op een andere manier dan normaal tegen te komen Spelletjesavond. Spelletjesavond scrabble Gisterenavond heb ik 2 spelletjes scrabble gespeeld. Vroeger deden Rose en ik regelmatig een spelletje, en ook in onze computers zit een moderne versie van scrabble. Goed voor de hersenen en altijd leuk om te zien met welke creativiteit sommige proberen de te gekste woorden op het bord neer te leggen. Zwemoefeningen Vanmorgen heb ik een vol uur heerlijk gezwommen en geoefend in het lekkere warme water van "huize Frankeland". Daarna ben ik boodschappen gaan doen achter ons oude huis. Bij thuiskomst ben ik langdurig aan de telefoon bezig geweest met het opvangen van collega's die vervelende zaken hebben meegemaakt en daar een melding van gemaakt hebben. Zo kom ik ook vandaag weer aan mijn werkuren.

Nu bij de tweede keer dat ik opsta vandaag zie ik dat een aantal zaken voor de Wereldwinkel nog gedaan moeten worden, maar in dit geval ben ik aangewezen op de reacties van mijn medebestuursleden. Dat gaat vandaag helaas niet meer lukken dus. Binnen de Wereldwinkel werken we natuurlijk samen met de 400 andere WW's, en met de gezamenlijke importeurs in Culemborg, met Fair-Trade en ook met Fair-Support. Helaas worden door die laatste organisatie op het communicatievlak grote fouten gemaakt. Zo worden we vaak pas een aantal dagen voordat een actie begint daar van op de hoogte gebracht. Nippertjeswerk Men verwacht dan dat je op dat laatste moment nog wel van alles kunt regelen. Zo bepalen zij dat je bijvoorbeeld 10% korting verstrekt op een bon uit de krant, en daarmee vevolgens een loterij organiseerd waarbij iets te verdienen valt. Leuke actie, alleen waar haal je op zulk een korte termijn een bekende persoonlijkheid vandaan die zo'n trekking komt verrichten en dan heb je daar voor publiciteitsdoeleinden natuurlijk ook het liefste de pers, liefst in grote getale bij. Het lijkt wel alsof ze bij Fair-Support denken dat alle vrijwilligers 100uur per week te besteden hebben voor de Wereldwinkel. Zij worden notabene grotendeels betaald door de Wereldwinkels waar men allemaal met z'n twaalduizend vrijwillig en alleen voor het goede doel staan. Het niet betaald worden voor ons werk vind ik geen probleem. Rose en ik hebben een redelijk inkomen, maar om dat binnen te krijgen wordt ook hard Piet Hein Eek Loterij en veel gewerkt. Wat wel irriteert is dat men met dat vrijwillige karakter en het feit dat de gemiddelde leeftijd van onze vrijwillige medewerk(st)ers vrij hoog ligt bij Fair-Support geen rekening houd. Zo heeft men aldar het liefst dat onze winkel ook meegaat met de automatisering. Door vervanging van de kassa's en te gaan werken met streepjescode's willen ze meer vat krijgen op wat we in en verkopen, en daar gaat de eigen autonomie. Wij zijn bang daardoor een soort van Blokker of Marskramer te
worden met allemaal hetzelfde aanbod, en willen dit om meer redenen gewoon niet. We hebben het gevoel in deze mening genegeerd te worden en dat is erg lastig.

Had ik nu die 100 uur per week dan zou ik daar ook professioneel tgen ingaan, maar nu is het vechten tegen de bierkaai. Conflict bemiddeling Zo kraken mijn hersenen ook over een conflict binnen de Wereldwinkel. Ik ben ter bemiddeling gevraagd, en zit me af te vragen hoe ik hier als voorzitter nu mee om kan gaan zonder partij te kiezen en toch zuinig te blijven op onze andere vrijwilligers. Ik had er niet eerder bij stilgestaan welke problemen je tegen kan komen. Ik hoop op meedenkers Muis in HP printer binnen en buiten het bestuur, want ik weet het nog niet.

Het is alweer etenstijd. Wat is het snel donker, en alle lampen buiten zijn weer aan. Ik hoor dat we morgen naast deze guurheid ook nog storm krijgen. Muizenissen Ach, zo gek nog niet, goed om de muizenissen te laten vervliegen.

Inmiddels heerlijk gegeten. Heerlijk koolhydraat vrij. Dat lukt lang niet alle dagen, vooral op mijn werk krijg je veel koolhydraten binnen, maar thuis is het een andere zaak. Koolhydraatvrij Gekookte biet, avocado, zalm, rivierkreeftjes, slauitjes, gekookte eieren, mandarijn, kruiden, en een beetje slasaus. Dit wordt echt een stuk in etappes. Rose is de deur uit naar de SKVR en Jesse vindt het heerlijk dat ik deze keer thuis blijf om samen met haar en de katten op ons huis te passen. Ze staat zoals ze heerlijk vind lekker tegen me aan te leunen. De kilte is zowel uit mij als uit ons huis vertrokken. Ik heb een tijdje zitten broeden op een reactie, maar kom er nog niet uit. Ik laat het nog even bezinken en zet mezelf niet onder druk. Daar komt bij dat ik nog op hulp hoop.

Ik ga afronden. Lekker even niets doen. Als Rose rond 22.00u me vanaf Metrostation Beurs belt doe ik Jesse haar riem aan en ga Met het oog op morgen met haar naar buiten en dan halen we samen Theedrinken Rose weer op. De thee die we tegenwoordig i.p.v. bier 's avonds gebruiken staat dan al klaar en is bij terugkomst keurig getrokken. Dan luisteren we nog even naar het OOG op morgen en dan is het gauw genoeg weer de dag "waar ik me bepaald niet op verheugen kan". Morgen ook een werkdag deze keer. We gaan ook daar weer het beste van maken.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s