Diverse onderwerpen

Lekker aan het werk, mijn uitgebreide rustpauze vanmiddag Natuurlijk slapen heeft me weer aardig opgeknapt. Het is niet druk, dus kan ik alle nog liggende zaken van afgelopen week afwerken. Registratie De registratie gedaan van alle meldingen en ook de bijbehorende brieven naar de leidinggevenden vanavond verstuurd. Van de vier telefoontjes die ik nog te plegen had is er nog 1 over. De persoon in questie heeft morgenavond avonddienst dus die kan ik dan treffen. Rose is vanavond naar de tweede Mexicoavond in het Wereldmuseum. http://www.soundsofmexico.info/artists.html 

Sounds of Mexico

 

Datum 13 November 2010

 

Aanvang  20.15

 

Toegang € 12,50

Stichting Colores de Mexico brengt samen met een groep jonge en talentvolle Mexicaanse en Nederlandse musici een bijzonder muzikaal programma naar Rotterdam. Onder de titel Sounds of Mexico geven zij van september tot december in het Wereldmuseum een serie van vier concerten, samengesteld uit muziek van Mexicaanse en Nederlandse componisten uit de 20e en 21e eeuw.
Sounds of Mexico BIGProgramma 3:  'Contemporary Intersections'
13 november, 20.15 uur.

In dit programma zullen hedendaagse composities voor gitaar uit zowel Mexico als Nederland ten gehoren worden gebracht. De geografische afstand is enorm, maar het gebruik van de taal van de muziek lijkt zich op bepaalde wegen toch te kruisen.

 

Elegía (1988) Hebert Vázquez (b.1963)
Interlude (1984) Ton de Leeuw (1926-1996)
Ballade for guitar and harp (1989) Jurriaan Andriessen (1925-1996)
Trazos for guitar and tape (2004) Alejandra Hernández (b.1965)
 
PAUZE
 
Homenaje a Ponce (1994) Juan Trigos (b.1965)
Pour le tombeau d'Orphee (1950)
for solo harp
Marius Flothuis (1914-2001)
Tres Estudios for solo guitar (2009) Santiago Gutiérrez Bolio (b.1978)
Danza Bruja for two guitars (2001) Santiago Gutiérrez Bolio

Het concert wordt uitgevoerd door Jaike Bakker, harp, Santiago Gutiérrez Bolio en Santiago Lascurain, gitaren.
Deze serie is tot stand gekomen dankzij de steun van Gemeente Rotterdam, het Prins Bernhard Cultuur Fonds en SNS Reaal Fonds.
Studenten, Rotterdam Pas: 10 euro.

Ik had graag mee gegaan, maar als je onregelmatig werkt kan je niet klagen als je een zaterdagavond werken moet. Rose is nu toch en heeft voor mij Arnold als plaatsvervanger meegenomen. Arnold is een bevriende oud collega van mijn tijd bij de BAVO in Capelle. Hij heeft de plek waar ik begonnen ben in Noordwijkerhout ook nog gezien. We zien elkaar niet veel maar het contact is altijd weer even prettig. Leuk dat als je al tien jaar weg bent van een bepaalde plek je er toch nog fijne contacten van over hebt. Zo ook met Nathalie en Joke, ook twee oud collegas. Laatst ook nog gezien op de verjaardag van Naatje. Al was het daar te druk om bij te praten, dus dat staat nog op het programma.

Paella Ik heb vanavond paëla gegeten. Het was van behoorlijke kwaliteit. Bepaald niet koolhydraatarm, alles lag gedrapeerd in rijst, maar dat is hier op het werk nauwelijks te realiseren. Ik moet het doen met wat er over is.

Schreef ik vanmiddag nog dat het wel moeilijk zou zijn om vier Logo_winterhart Kerstmarktdagen gevuld te krijgen, dat is toch gelukt. De collega van Rose heeft tijdens dat Rose met de etalage bezig was alle medewerk(st)ers gebeld en warempel. WWvan en voor wereldburgers Een gevuld rooster. Ongelooflijk, dus nu kunnen we toch meedoen, en onszelf als Wereldwinkel goed presenteren op de jaarlijkse Kerstmarkt. Hoop dat het een succes gaat worden. Alles bij elkaar doet de Wereldwinkel het zo slecht nog niet. de omzet is dit jaar wel wat gezakt, waarschijnlijk tussen de tien en de 14%, maar dat wordt door de grote hoeveelheid kerstpakketten en markten op diverse plaatsen ruimschoots goed gemaakt. Top.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s