A weird weekend

Mijn vierde vrije dag. De spanning van de laatste weken stroomt langzaam uit mijn lijf. We hebben het zo rustig mogelijk als kan gedaan. Tussen ons gaat het hartstikke goed en ook daar is de spanning gelukkig weer weg. Desalniettemin is het een weekend waar veel gedachten naar en uit het verleden naar boven komen. We kregen vrijdagavond laat een telefoontje vanuit Terschelling dat de zus van Rose overleden is. Ze was al erg lang ziek, en had kanker, de chemo was al lang gestaakt en haar man heeft haar zelf lang verzorgd. De broer van Rose is gisteren gelijk richting Terschelling gegaan met zijn vrouw, en dat was een gedenkwaardige reis, denk maar aan de weersomstandigheden. Weird Rose en ik hebben vandaag gekeken hoe we daar kunnen komen. Autorijden is geen optie meer dus gaan we met het openbaar vervoer.

Dinsdagmorgen vroeg per trein naar Alkmaar, en van daaruit met Neef en zijn vrouw verder naar Harlingen en met de snelboot naar Terschelling. Vandaag hebben we op onze beide 06’jes veel gebeld en zijn ook veel gebeld. As. dinsdag een mini reünie op dat mooie eiland.

Ook de man van Rose haar zus gesproken vandaag en het is geen sinecure geweest de laatste tijd. Hij was net op het punt gekomen ook thuiszorg in te schakelen, maar daar gaat en hoeft het niet meer van te komen.

We hebben afgelopen nacht een oud fotoalbum gepakt en naar oude foto’s gekeken. Laatst op het log waren er ook foto’s te zien van Rose haar tijd in Amerika en vakantie in Mexico. Daar staat ook de nu overleden oudste zus van Rose op. Nu echt back to memorie lane.

We hebben besloten veel van dit inmiddels bijna vijftigjarige album te gaan inscannen en sommige zaken zoals een poster van Circus Krone uit 1963 te fotograferen. Met de tijd komen die dan wel weer op Hotrose.

We kwamen ook een prachtig boekje tegen met alle opvarenden van de “Maasdam” het schip waar de familie mee terugkwam naar Nederland. Dat boekje is goed door de tijd heen gekomen zonder verkleuring e.d. Misschien leuk om aan het Maritiem Museum te geven. Met weird bedoel ik dat we met veel verschillende zaken bezig zijn. Via de diverse netwerken weten we dat een goede vriend van ons ,met zijn vriendin een tijdje heeft vastgezeten op Schiphol, wachtende op een vlucht die hen richting zuidelijk Afrika moet brengen. We kunnen daar vast weer mooie foto’s van verwachten. Ik denk dat ze ondertussen vertrokken zijn.

Ik heb ook veel telefonische contacten gehad, zowel met Rheden, als met Purmerend, Limburg, Heerhugowaard, Terschelling en Zuid Frankrijk. Behoorlijk bijgepraat met veel bekenden.

Het zijn allemaal wel “heerlijke buitenziekenhuis gerelateerde zaken”.

Dit overlijden betekent overigens dat ik as. Dinsdag niet zal kunnen gaan werken. En zo’n intensieve reis zonder rust zal ook wel zijn gevolgen hebben maar dat zien we later wel.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s