Twijfel

Twijfel 2 Zoals Rose al schreef over haar huisarrest, en dat Twijfel het werken, het lopen met Jesse, en alle andere zaken me teveel worden. Daar heeft ze helemaal gelijk in. Toch wil ik Jesse nog niet opnieuw uit logeren sturen. Ze reageert daar minder goed op en is bij terugkomst behoorlijk losgeslagen. Net nu we met wat lessen van de dog whisperer weer wat meer vat krijgen op ons meisje gaat ze niet weer weg. Tenminste niet als het aan mij ligt. Helaas zit ik wel weer midden in een terugval. Mijn fragiele stabiliteit is weer even ver te zoeken. De oorzaak? Ja daar heb ik geen helder antwoord op. Vorige week donderdag ben ik gestart met de verlaging van mijn wekelijkse Chemokuur. In plaats van 10 tabletjes ben ik naar negen tabletjes van 2,5mg gegaan. Zou dat het kunnen zijn? Heb ik me overbelast of heb ik rusturen overgeslagen? Neen. Wel merk ik al een tijdje dat het zuur in mijn spieren geslagen is en ik last heb Onzezorg van hele stijve schouders, nek en heupen. Zou het het angstige en vermoeiende lopen op de sneeuw en het ijs kunnen zijn? Het zal een rol spelen. Het feit dat ik zo breekbaar geworden ben na die grote hoeveelheden Prednison maakt je zelfverzekerdheid er niet groter op. Ik wil koste wat kost niet vallen, want wat dan? Valangst Ik gebruik overigens wel mijn postbestellers ijzers die ik al sinds mijn veertiende heb en tot op heden heeft dat goed geholpen. Gisteren twijfelde ik al of ik het werk wel aan zou kunnen, maar ik ben toch gegaan. Dat dit dan weer wel lukt is goed voor mijn zelfvertrouwen, maar het was wel weer randjeswerk. Na thuiskomst gisterenavond met Rose afgesproken dat ik het vandaag extreem rustig aan zou doen, en dat heb ik ook gedaan. De enige plicht was Jesse uitlaten, een paar opvangtelefoontjes plegen en rusten. Alledrie zijn gelukt. Zelfs het oefenzwemmen de laatste keer dit jaar laten schieten. Kregen we vandaag prompt ruzie, zoals gebruikelijk over onbelangrijke zaken, maar daar toch weer meer dan de beschikbare energie in gestopt.

Ik transpireer me te pletter zonder echt koorts te hebben, ik ben ontzettend kortademig, en duizelig en wij beiden hebben, Rose door haar door het ijs veroorzaakte huisarrest en ik doordat ik zo slecht in mijn vel zit, last van een kort lontje, en dan kunnen woorden al gauw verkeerd vallen. Zo zijn wij beiden bepaald niet de enigen die tobben met onzekerheden of verdriet. Goede vrienden uit Purmerend waar ik oh zo graag even naar toe Buitendienst zou willen gaan om hun verdriet met ze te kunnen delen. Idem met vrienden uit Zandvoort die na 40 jaar honden ineens zonder hond zitten omdat hun 13 jarige hond ze is ontvallen. Diverse collega's die deze week afscheid moeten nemen van hun vader en oma. Het is goed om te relativeren, maar soms is het lastig ook. Zelfmelij schiet niet op omdat je binnen de kortste keren verdwaald zit in een negatieve kringloop, en dat is wel het laatste wat we willen. Het leven is, en blijft een worstel/knokpartij, en wij hebben gelukkig ook heel veel om wel erg blij mee te zijn.

Ik heb mezelf nu Ziek_melden klein tot morgenochtend 11.00u gegeven om te kijken of ik me Ziekmelden ziek moet melden of niet. Een lastig dilemma, want waar halen ze nu nog vervanging vandaan. Ik zal eerst kijken wat een goede nachtrust voor me zal doen, en kijken hoe ik er aan toe ben na de ronde met Jesse alvorens het werk te bellen of niet. Wat het lastig maakt is dat we geen Overbelasting 2 flexers meer mogen inzetten en dat als je je ziek meld dit gelijk een Overbelasting overbelastings situatie voor je collega met zich mee brengt. Iedereen zal zeggen dat ik me daar niet door moet laten leiden, maar het steekt wel dat als je op een plek werkt die ontzettend goed draait de ene bezuiniging na de andere volgt en dat leidinggevenden(vooral de hogere) niets bezuinigen, meer dan de zogenaamde Balkenende norm verdienen, in dure lease auto's rijden en zonder Kwaliteit van zorg te kijken naar wat het teweeg zal brengen goed gemotiveerde werkenden die veel meer verdienen dan ze krijgen met een te hoge werkdruk opzadelen. Twijfel 3 Motiverend werkt dit natuurlijk niet. Twijfel 4 Wij zien de kwaliteit van zorg alleen maar verschralen. Genoeg hierover.

Ik ga kijken of ik dit stukje nog kan opleuken alvorens met Jesse naar buiten te gaan voor haar laatste ronde.

Advertisements

One comment on “Twijfel

  1. juliette says:

    Hoi Hot en Rose, ik hoop dat het jullie snel weer wat beter gaat. Het weer werkt in ieder geval wel een beetje mee, want het dooit hier flink en de straten zijn weer bijna schoon. Nu maar hopen dat het doorzet en het héél snel voorjaar gaat worden 😉
    Voor nu : fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2011.
    Liefs,
    Juliette

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s