Pissig

Wat kan ik soms pissig zijn. Pissig 4 Nu, is het op een van de bestuurleden die eigenlijk geen bestuurslid wil zijn maar alleen "de beheerder van de centjes". In mijn gedachtegang heb ik hem in elkaar geslagen, gemept, laten bungyjumpen zonder elastiek,  de kieteldood bezorgd, Chineese marteling laten ondergaan. Kennen jullie die? Dan wordt de persoon vastgebonden, geblindeerd en onder een onregelmatige waterdruppelende kraan gezet. Volgens horen zeggen is dit erg, héél erg. Waarom is deze normaal zachtmoedige, geduldige en tedere persoon zo wraakzuchtig? Ik zal het zeggen. Onze pinautomaat in de winkel had het begeven. Als administrateur heeft deze persoon alle administratieve gedoe in zijn huis en wij helemaal niet. Dus belde Hot hem op met de vraag of hij hier voor wilde zorgen. Hij zegde toe hiervoor te zorgen. Later bleek dit tegen te vallen en hij verbleef de hele middag in de zaak want de pinautomaat specialist in kwestie is niet op komen dagen. Raar vonden Hot en ik dit want even naar de winkel gaan en de dan dienstdoende winkelmedewerker instrueren en dan ga je  weer naar huis toe. Maar het liep anders dus kreeg Hot een mail van hem met de mededeling dat Hot dit nooit en te nimmer had mogen vragen. Deze man heeft een eigen relatie met geestrijk vocht die eigenlijk ronduit slecht is. maar hij mailde dus dat hij deze vraag niet aan kon en daardoor nu aan een biertje zou beginnen en dan zou Hot hem weer op z’n werk zien en dat was niet zijn schuld maar die van Hot. Hij was alleen centenbeheerder Pissig 3 begeleiding 3 en meer wilde en zou hij niet doen!! Chantage dus. Hot schreef hem een nette mail terug maar was eigenlijk net zo pissig als ik. Alleen door zijn werk, en zijn werk als voorzitter bij de winkel is hij een stuk beleefder geworden. We zijn afhankelijk van deze man omtrent de centjes, en hebben niet 1,2,3 een vervanger. Ik ben benieuwd of hij verschijnt op onze volgende bestuursvergadering of dat hij ergens lazarus ligt te zijn. We zien wel.

Deze week staat de wereldwinkel toch voorop. We hebben bezoek van onze winkelbegeleidster van Fair Support mw. A.L. ontvangen. Zij vertelt dan hoe we onze zaak beter kunnen runnen. Eigenlijk is dit nodig want onze omzet is  per maand van zo'n 9% minder geweest het afgelopen jaar. Dankzij de kerstpakketten en de kramen die gerund worden door onze veelgeprezen inkoopster hebben we geen verlies. We houden ons hart vast want zij doet zo veel en kent bijna iedereen hier in Schiedam. Pissig 3 begeleiding 2 Echter zij heeft een krakkemikkig lijf en wanneer zij genoodzaakt is te moeten stoppen gaan we als winkel een zeer chaotische en moeizame tijd tegemoet. Er zal dan een nieuwe structuur qua inkoop en markten gevonden moeten worden. Samenwerking echter is niet haar sterkste punt, alles gaat zoals zij dit wil en ze laat niemand helpen. En als ze al mensen erbij betrekt of toelaat, dan laat ze die geen seconde uit het oog. Eind deze maand gaat Martine, een van de bestuursleden met haar om tafel zitten om alles op papier te zetten van hoe zij dit allemaal voor elkaar krijgt. Van deze blog uit “Sterkte, Martine!!”

Ook ga ik aan de slag met het jaarverslag. Dit is voor het eerst dat ik me hierop stort. Ik heb de vorige notuliste al gevraagd hoe zij dit heeft gedaan. Dus heb ik al een aantal oude jaarverslagen gelezen. Nu ga ik de notulen van het afgelopen jaar lezen en maak hiervan aantekeningen. Hoe ga ik alles indelen? Ga ik per maand of per thema. Even overleggen met Hot. Ik heb al een van de oud bestuursleden zo gek gevonden dat zij wanneer"het meesterwerk" klaar is, deze gaat lezen en corrigeren. En qua taal is zij een echte mierenneuker. Precies wat ik nodig heb. Ik ben benieuwd maar het is goed voor mijn discipline en taalgebruik.

Soms is het schrijven van een blog onder een alias heerlijk. Je kunt veel meer schrijven dan je daadwerkelijk tegen de betreffende personen zou zeggen. Dit geeft soms lucht aan een hart vol smart, en dat is keihard nodig, want er komt soms toch wat op je af. je wilt het niet weten!!

Advertisements

One comment on “Pissig

  1. Hot says:

    Ik had het niet beter neer kunnen schrijven Rose. Het beschrijft ook mijn gevoel, al is het inmiddels wel wat gezakt. Ik kreeg wel een warme glimlach op mijn gezicht!

    Groet en knuffel

    Hot

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s