Caldic Collectie Kunsthal R'dam 5-2/15-5-2011


Caldic Collectie Kunsthal R'dam I Promiss to love you
Eind januari 2011 kregen we opnieuw post van Joop van Caldenborgh. Wederom heel onverwacht want eerder die maand ontvingen wij ook al een groot pakket van hem, met daarin een prachtige gebonden catalogus met daarin de beelden uit zijn beeldentuin in Wassenaar waar we samen met de vrienden van het Stedelijk Museum Schiedam op 16 september 2010 een bezoek mochten brengen. Ik heb daarover ook aleerder een stuk geschreven op 22 september jl. http://hotrose.web-log.nl/family_hotrose/2010/09/uitje-aan-beeldentuin-van-joop-van-caldenborgh-in-wassenaar.html We voelden ons daar buitengewoon hartelijk ontvangen en aan het eind van het bezoek werd er verteld over een boek wat we te zijner tijd toegestuurd zouden krijgen. Caldic collectie Beelden catagolus
Helemaal verbaasd daarover want het was een bezoek op uitnodiging en daar waren dus al geen kosten aan verbonden.
Eerst dat boek dus en vandaag gaan Rose en ik met de daaropvolgend verkregen uitnodiging naar de Kunsthal in Rotterdam,
waar een tenttonstelling is ingericht ter ere van het 40 jarig bestaan van de Caldic Collectie. Het gaat om werk van 60 gerenomeerde kunstenaars die door verzamelaar Joop van Caldenborgh sinds het jaar 2000 zijn verworven, en waarvan we er een aantal al eerder op museumbezoeken hebben gezien. Onder andere bij Museum Dhondt Dhaenens (MDD) in België. http://hotrose.web-log.nl/family_hotrose/2010/05/het-laatste-uit.html Ook met de vrienden van het Stedelijk Museum Schiedam.
Nu vermoed ik dat we daar geen foto's zullen mogen maken dus zit er waarschijnlijk niks anders op dan zelf een bezoek te gaan brengen aan de Kunsthal. http://www.kunsthal.nl/22-658-I_promise_to_love_you.html Dat kan tot 15 mei dit jaar. Is het per ongeluk toch anders dan volgt hierover nog een verslag. Via de site van de Kunsthal toch alvast een kleine impressie. Wij zijn nieuwsgierig. Rose kon de vorige keer in de tuin vanwege haar airwalker nog niet mee, maar nu is het in een Museum en ze loopt weer als een Kievit, dus gaat ze met graagte mee. Wel zo gezellig.

2. Niels Broszat, Een vaas met bloemen (#3) 10. Thomas Ruff, Substreet 13 l  1. Tracey Emin, I promise to love you, 2007
12. Folkert de Jong, The Last Thinker, 2010, fotograaf Aat Jen Renders
Stan-Douglas,-Hasting-Park Als je op deze schilderijen klikt zie je ze groot!!

Advertisements

2 comments on “Caldic Collectie Kunsthal R'dam 5-2/15-5-2011

  1. Hot says:

    We zijn inmiddels terug thuis. Hebben er van genoten. Begonnen met de tentoonstelling van Edvard Munch. Ook heel erg indrukwekkend. Daarna naar de Caldic Collectie. Zeer de moeite waard. Joop van Caldenburgh heeft weer hele mooie en zeer diverse stukken weten te bemachtigen en we voelden ons vereerd er weer bij uitgenodigd te worden. Echt een aanrader dus. Nu beide met moeie voeten en vol indrukken thuis. Ik heb er ondertussen alweer anderhalf uur slaap opzitten. Vanavond V.v.E vergadering. Geen zin doch noodzaak. Gegroet.
    Hot

  2. Rose says:

    Dat stuk links van Stan Douglas waar Als je hierop klinkt naast staat, is ook fantastisch. Iedereen met hoofddeksel, zowel de vrouwen als de heren, en allemaal nog een verschillende ook. Ik bleef er lange tijd bij hangen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s