Een duik in de geschiedenis van Groot Brittanië

We liepen laatst op de markt en hadden ons voor genomen de boekenbonnen te gaan inwisselen voor boeken en of dvd's. Een van de bonen was van een bepaald bedrijf, dus daar eerst maar eens een blik geworpen. dat was op de Meent in Rotterdam. We besloten vor een boek van Tasschen over POP ART. Pop Art Taschen Tilman Ostherwold Die uitgeverij bevalt ons goed en dit zijn het soort boeken die je snel even pakt om of iets op te zoeken of even je geest te verzetten. We beginnen al een aardige reeks te krijgen. Er ligt er bijna altijd een naast het bed ook.

De Geschiedenis van Groot Brittanië van Simon Schama uitg Memphis Belle Daarna hadden we nog wat geld over en hebben gekozen om de komende zondagochtenden weer eens wat nieuws te gaan doen. We hebben een beeetje genoeg van de serie 24. Eigenlijk lijken ze erg veel op elkaar en zijn erg voorspelbaar. Nu hebben we gekozen voor een BBC 2 entertain serie. Bij thuiskomst bleken het 6 dvd's met 870 minuten in totaal.

We zijn begonnen vanmorgen met deel 1: Het begin van een beschaving, en dat was erg interressant. Ik kijk al uit naar de volgende. Vooral het stuk over de Orkney Eilandengroep was te gek en volslagen nieuw voor mij. Groot Brittanië met boven in de eilandengroep waar ik het over had.  

Beschrijving

De geschiedenis van Groot –Brittannië brengt bekende en minder bekende gebeurtenissen uit het verleden op een boeiende manier tot leven. De serie is geschreven en gepresenteerd door de bekende en populaire historicus Simon Schama en heeft lovende kritieken gekregen vanwege haar kleurrijke benadering. Saaie tijd balken en droge stambomen hebben plaatsgemaakt voor echte personen met interessante persoonlijkheden uit verschillende perioden uit de Britse geschiedenis.Schama verhaalt van India tot Ierland en van Willem de Veroveraar tot de Amerikaanse Revolutie, van het begin van de beschaving tot de 20e eeuw. Hij laat zien hoe invloedrijke figuren een klein eiland hebben veranderd in het grootste imperium ter wereld. Ook onderzoekt Schama de invloed van deze uitzonderlijke nalatenschap op onze tijd.

Tracklisting / hoofdstukken: 
1. Het begin van een beschaving â–ª 2. De Normandische Invasie met Willem de Veroveraar â–ª 3. Een nieuwe dynastie â–ª 4. Strijd om onafhankelijkheid â–ª 5. De Zwarte Dood â–ª 6. Afscheiding van Rome en de Kerk van Engeland â–ª 7. Elizabeth I en Mary Stuart â–ª 8. De Engelse Burgeroorlogen â–ª 9. Radicale veranderingen â–ª 10. De Gouden Eeuw â–ª 11. Het Britse koloniale rijk â–ª 12. De Romantiek en de rechten van het volk â–ª 13. Het Victoriaanse tijdperk â–ª 14. De prijs van de beschaving â–ª 15. De 20e eeuw, verleden en toekomst

 

Advertisements

One comment on “Een duik in de geschiedenis van Groot Brittanië

  1. Rose says:

    Je kunt ook het boek “Sarum” geschreven door Edward Rutherfurd lezen. Zeer lezenswaardig over de geschiedenis van Salisbury vanaf de prehistorie tot heden. Groetjes Rose

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s