Update

Na berichten over armoede en gemanipuleerde voeding hou ik weer even op. Er is zoveel walgelijks in deze wereld, en we zullen het er toch mee moeten doen. De strepen in de lucht, de uitlaatgassen, de vervuiling, alles ademen we in en we worden voorlopig alleen maar ouder. Hoe, is nog de vraag. Ooit gedacht zo oud te worden als je vandaag al bent? Nu, ik niet. Zeker niet na alle tegenslagen die we in het leven al gezien hebben en nog dagelijks ervaren. 01 Ramen zemen 1

Terug naar heden ten dage. Gisteren had ik mijn jaargesprek met mijn nieuwe baas. Het had dit jaar alweer een nieuwe procedure. De levensloop en de duurbare inzetbaarheid in alle levensfasen is de nieuwe basis voor dit gesprek geworden. In de Ondernemings Raad zijn we met de tot stand koming hiervan jaren bezig geweest. De diverse 02 Ramen zemen 2 onderdelen zijn me dus goed bekend. Heel veel verschil met vorig jaar is er niet, alleen de diverse onderwerpen hebben andere titels gekregen. Resultaat, alle voor mij belangrijke afspraken zijn ook voor het komend jaar weer veilig gesteld en op papier gezet en ik mag weer een jaar blijven. Top. In plaats van vorig jaar toe ik hiervan zelf het verslag moest maken doet mijn baas dat nu, zodat hij dit beter in de hand kan houden. Wel een hoop werk overigens, zeker als je zoals ik veel afspraken in verband met mijn gezondheid en de daarbij behorende uitzonderingen als alleen avonddiensten en maximaal 3 achter elkaar, en het niet bijspringen op afdelingen met een separeer of geweldadige patiënten i.v.m. mijn breekbaarheid. Ook lekker kunnen ventileren over zaken die irritatie opwekken. Onbetrouwbaarheid, slecht afspraken nakomen of niet komen opdagen, werk aan anderen overlaten enz. enz. Ook de lol die ik nog steeds 03 Dit is duidelijk al gezeemd in het werk heb weer goed onder woorden kunnen brengen en ik ga uiteindelijk nog steeds met veel plezier naar het werk.

Gisterenavond was ik om 23.20u retour thuis. Rose had me met Jesse opgehaald, maar ik was compleet sufgepraat en uitgewoond. Poeh, wat een drukte. Veel gesprekken en een collega die ik al lang niet meer gezien had en die een tikje gedeven was en heel veel bij te praten had. We hebben maar pas een begin met dat bijpraten kunnen maken, want de patiënten namen me het grootste deel van de dienst behoorlijk in beslag. Er is er o.a. een bij die met al zijn energie bezig is al sinds hij van zijn heftige terugval aan het bijkomen is zich bezig te houden met alles wat er buiten hem mis gaat bij te houden en de begeleiding daar mee te confronteren. Ondanks dat hij inhoudelijk best een kern van waarheid wil bespreken, gezien alle bezuinigingen, en de dienstlijstgatenkaas waar we mee te maken hebben heb ik hem gisterenavond duidelijk gemaakt dat hij al die energie die hij daar nu in steekt eens in zichzelf moet gaan steken, want het wordt buitengewoon irritant en ziek makend. Ben benieuwd of deze boodschap is aangekomen.

Ik heb vannacht heerlijk geslapen, maar bevond me nog midden in dromenland toen om 06.30u de wekker af ging. Ik kon zelfs de wekker niet vinden. Toch was ik nog royaal op tijd om om 08.00u op de bank bij mijn fysiotherapeut Bert te liggen. Ik had Jesse mee genomen omdat die nodig uit moest en zich giga goed gedragen kan. Jesse kreeg een enorme portie aandacht van zowel Bert, Joyce als diverse andere aanwezige patiënten. Ze ging ook direct liggen terwijl Bert mijn rug weer heerlijk kneedde, zodat die weer een weekje mee kan. Daarna zijn Jesse en ik heerlijk thuis samen met Rose gaan ontbijten. 04 De rups contractie waarop de glazenwasser staar

Zo zei Rose vanmorgen nog dat de ramen behoorlijk aan een zeembeurt toe waren en zie nu eens, ze worden gezeemd. Altijd een spectaculaire en spannende gebeurtenis. Ik ben blij niet in dat bakkie te staan. Jesse sloeg gelijk aan. Ze vindt zo'n zwevend mens in een bakkie buiten toch een wat vreemde verschijning, en ze houd uiteindelijk onze veiligheid in het oog! 

Rose gaat vanmiddag helaas alleen omdat ik moet werken naar het st. Fransiscus Ziekenhuis voor een gespecialiseerde echo van haar enkel. Een CT scan of MRI is niet meer mogelijk i.v.m. de grote hoeveelheid plaatwerk. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat. Ik kan gelukkig wel mee naar de uitslag op de 11de.

Ik ben nu weer klaar met dit deel van mijn dag. Ga bijna slapen, om straks weer voor de rest van de dag mee te kunnen. Nog even mijn symptomenlijst voor vandaag invullen. Gegroet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s