Verjaardagsuitje

3-02 Een blik de boot in Uitgeput liggen/hangen/zitten we voor onze buis, kijkende naar battle of the dance, uit te buiken van een etentje aan boord van de Pannenkoekenboot. Het was een leuke ervaring. We hadden wia internet gereserveerd en kregen een tafeltje voor twee. 3-03 Ontspanning bij de drukte Het was buitengewoon goed georganiseerd aan boord van het twee dekken tellende schip. We hadden de vaart van 16.30uur. Wat we al verwachten was het vol met gezinnen met kinderen. Toch had je hier nauwelijks last van. Er was onder de trap naar het bovendek een giga ballenbak waar heel veel kindertjes zich na het eten uitstekend vermaakten. Leuk om te zien met een glijbaan en een hoop lol. Het was ook een heerlijk internationale gebeurtenis. Alle geloven en veel nationaliteiten bij elkaar. Kennelijk overal pannekoeken liefhebbers. 3-01 Alle versierselen voor bij de pannenkoeken We konden om 16.20u inschepen en voeren om 16.30u uit. Rose heeft 2 pannenkoeken op en ik drie. Je kon drie verschillende soorten basispannenkoeken kiezen. Spek, Appel en Naturel. In de keuken stond een giga draaischijfkoekenpan waar werkelijk in nood tempo volcontinue lekkere pannenkoeken vandaan kwamen. Die werden op borden gelegd in een stapelkast met drie vakken naast elkaar en een heleboel boven elkaar. Zo kon je vrijwel zonder wachttijd allemaal op een rij volgens nr. van de tafel je pannenkoek gaan halen en in het midden stond een 2-05 Dit bouwen ze daar dus soort van kookeiland met alle versierselen die je er vervolgens op en bij kon doen. Alle mogelijks soorten zoetigheid, maar ook kaas, ham, cervelaat, andere hartigheden en allerlei soorten fruit, maar ook soorten jam, boter, pruimen, je kon het echt zo gek niet denken of het was verkrijgbaar. Je rekende van te voren af. € 15,- voor onbeperkt pannenkoeken eten en € 3,50 voor onbeperkt IJS +. Dranjes exclusief, maar niet onbetaalbaar. Een soepel werkende en draaiende machien was het hele gebeuren. 2-07 En zo blijven ze het veranderen Indrukwekkend

Voor dat we naar de Pannenkoekenboot gingen hebben we een korte fotosafari gedaan op de steeds vernaderende Kop van Zuid, Rond het fotomuseum en vlak bij het oude Hotel New York. Fantastische bouwwerken maken ze daar. Daarover als we de foto's uitgewerkt hebben meer!

Wij zijn thuis met een kop thee gaan uitbuiken, en hebben nu inmiddels uitgebuikt een cognacje ingeschonken. Laatst hadden onze vrienden uit Amstelveen zo'n uitmuntende fles Remy Martin VSOP voor ons meegebracht en vanavond vonden zowel 3-04 Drukte bij de pannenkoekenwand Rose als ik het een goed idee die open te maken. Zoiets voel je gewoon heel langzaam naar beneden glijden. Ggrrrrrrrrrrr. 

We doen wat rustig aan met alcohol vandaag, want gisteren waren Rose en ik op een feest ter ere van de zestigste verjaardag van Paul, een van mijn gewaardeerde collega's. Ook dat was een heerlijk feest en bij het dansen en praten vielen de normaal niet zo in de smaak vallende Warsteiner's toch goed. Was maar goed dat we ons aan dat lichte bier hielden anders hadden we daar vandaag vast meer last van gehad, vooral omdat we tegenwoordig nauwelijks meer alcohol nuttigen. Voor nu vind ik het genoeg. Erg moe van een buitengewoon geslaagde dag besluit ik. Gegroet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s