Torentje oude Academisch Ziekenhuis Leiden in Schiedam opgeknapt

01 3mei Hoogstra begint met steiger In december 2010 liet ik het torentje al eerder zien(zie link), en toen was door de sneeuw ook niet zichtbaar dat het inmiddels heftig aan een opknapbeurt toe is. Het torentje is afkomstig van wat nu heet het Leids Universitair Medisch Centrum. AZL 1980
Het huidige moderne ziekenhuis werd voorafgegaan door het Academisch Ziekenhuis Leiden. Rose in ondertussen zo'n bijna twintig jaar geleden daar nog geopereerd in de oudbouw, in een van de laatste gebouwen die nog stonden op Neurologie, terwijl ze al druk bezig waren met de nieuwbouw. Academisch Ziekenhuis Leiden nog met torentje nu in Schiedam
Op een van de oude gebouwen stond een torentje en net voordat het definitief gesploopt zou worden heeft Schiedam het gekocht en een plekje verschaft. Daar waren ze afgelopen week druk in de weer 01a Lastig karwei zo midden in het water steigers te bouwen. Dat was nog een klus apart, omdat het torentje midden in het water geplaatst is. Op de foto's die ik na lang zoeken in Leidsche archieven gevonden heb is het torentje nog in volle glorie te zien, maar ik kan tot op heden geen betere foto's vinden. Het dak is nog exact hetzelfde, alleen in de tijd dat het torentje in het water staat, en vooral tijdens tijden dat er ijs ligt, hebben vandalen hun werk helaas gedaan. Ik ben blij dat ze nu toch de moeite nemen dit monument te herstellen.
http://hotrose.web-log.nl/family_hotrose/2010/12/schiedam-onder-de-sneeuw.html?cid=6a013483d44945970c0147e0d1916c970b  04 Torentje AZL gestript van glas en lei Je ziet dat er maar een deel van het torentje bedekt is met lei. Dat is er nu afgehaald en wordt momenteel vervangen. Het deel van het torentje wat in het dak van het ziekenhuis zat hebben ze hier in Schiedam met een soort plastic namaak lei bedekt. Ook de glaspartij met de kozijnen hebben ze tijdelijk er uit gehaald. Het glas en de verlichting zal vervangen worden. Ik ben benieuwd hoe het uiteindelijk gaat worden. Ik zal dat laten zien zo gauw het weer toonbaar is.

Als je op de foto's klikt dan worden ze groter. Verder. Dit Torentje staat in het zogenaamde gat van monuta aan de voet van de Vlaardingerdijk. Ik kom er met Jesse bijna dagelijks langs.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s