Storys from Amorgos 2011-1a-by Juliëtte//Dognapping op Amorgos !

 Op het kleine Cycladen eiland Amorgos lijden helaas nog heel wat honden een ellendig leven. Dag in dag uit geketend, eenzaam en veelal nauwelijks verzorgd, worden ze gebruikt als levend hek om de geiten en schapen te verhinderen langs bepaalde punten te trekken. Voor meer informatie : google op 'barreldog'.

Barrel-dog-house
Onze vrijwilligster op Amorgos (Lamia) heeft de zorg voor een aantal van deze stumpers op zich genomen en geeft hen dagelijks eten, vers water, zonodig medische zorg en af en toe even een wandelingetje.
Een van de honden die door haar wordt verzorgd, Rugby, is pas sinds een paar maanden tot dit miserabele leven gedoemd. Het is een nog jonge collie, wild en ontembaar enthousiast. Wat een straf voor zo'n levendige, jonge hond om zijn dagen aan de ketting te moeten slijten….
Rugby was geketend op een plek die goed zichtbaar is voor het verkeer dat over de weg voorbij komt. Op een enkeling na schijnt niemand zich te bekommeren om het lot van deze kettinghonden. Maar heel af en toe komt er iemand voorbij die zijn ogen en gevoel niet tijdelijk heeft uitgeschakeld bijj de aanblik van dit wrede verschijnsel……
Rugby bleek de afgelopen dagen te worden bijgevoerd door een onbekende. Er lagen dagelijks hondenbrokken op zijn plek.
Op zekere dag was Rugby er niet. De verzorgster nam aan dat zijn baas – een herder – met hem naar de kudde was om hem te trainen.
De volgende dag was Rugby weer terug op zijn plek. Hij had een nieuw tuig om, weliswaar wat te groot, maar wel sjiek.
De verzorgster nam aan dat de baas dit tuig vermoedelijk gebruikte bij zijn training (hoe naief kan je zijn ?)
Amorgos En de dag daarna was er geen Rugby, maar wel een briefje in het Grieks. Vrij vertaald : Ik heb deze hond wel moeten meenemen. Het is onacceptabel dat hij is geketend en de hele dag alleen is. Dieren hebben liefde nodig en ik zal het hem voor altijd geven. Denk daar maar eens over na !
Toen de baas het briefje vond was de boot, waarop Ruby hoogstwaarschijnlijk op weg was naar een beter leven, al vertrokken…..
Het ga je goed lieve Rugby !

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s