Bezigheden tussen de rustpauzes in-dag 3

Rose liet me vanmiddag te lang liggen. Zo was het ineens bijna drie uur later. Slapen kost dus geen enkel probleem, maar maakt de dag ontzettend kort. Rose maakte vervolgens een grote bak koffie 02 Jesse snel verouderd door yoghurt likpartij verkeerd die me hielp weer een beetje bij de mensen te komen. Ik heb een verlate superlunch gemaakt. Rode aalbessen, zwarte bramen, Griekse yoghurt en vanillevla. Onbeschrijflijk lekker. Jesse staat op zulke momenten naast je en staat letterlijk te kwijlen. Gisteren mocht ze zo'n plastic beker leeglikken waarin die Griekse yoghurt zit, en toen zagen we plotsklaps een Jesse zoals ze er over een paar jaar uitziet. Met grijze haartjes boven haar ogen en een extra grijze neus. Leuk. Vervolgens hebben Rose en ik de definitieve foto's uitgezocht voor een collage en die ook samengebracht met een gezamenlijk gekozen achtergrond zodat de collage een hele mooie eenheid wordt. 04 Kunstwerk Rose in hal appartementencomplex Toen moest er ook nog een lettersoort gekozen worden voor de tekst en dat is ook nog een leuke maar fikse klus geworden. We hebben nu de door ons samengestelde proefversie even doorgestuurd naar de mensen die meebeslissen. Ben benieuwd. Rose en ik hebben ook na overleg met veel van onze medebewoners in ons appartementen complex het kunstwerk in de hal beneden gehangen om voor meer mensen toegankelijk te maken en tegelijk de hal te verfraaien. Hebben ze belangstelling dan hangen er kaartjes bij zodat ze ons kunnen contacten. 

Ik keek net even naar buiten gekeken. We hebben nieuwe Poolse overburen die druk doende zijn 07 Nieuwe Poolse buurherder 7 maanden oud hun huis bewoonbaar te maken. Tot voor kort was het een wiet plantage. Nu hebben deze mensen een prachtige jonge herder die op hun zeembalkonnetje regelmatig ligt te kijken naar alle werkzaamheden. Het is een lief beest van nog maar 7 maanden oud. Jesse kan het goed met 'm vinden. Rose was net ook nog lekker bezig met een nieuw werkstuk. Ze is verder aan het borduren op een nieuw thema waar ik al eerder over geschreven heb. Nu echter met een mij zeer aansprekende kleurcombinatie. Het is weer een stuk beginnend met afplakband, daarna lijnen, inkleuren, weghalen van plakband, en een deel laten zitten, verder kleuren en opnieuw weghalen van plakband waarna de opengevallen plekken wederom met andere kleuren worden gevult. 05 Werkstuk Rose 2011-08-15 Het is een heel leuk en mooiproces om te volgen, en het maakt weinig herrie, neemt weinig plek in beslag en je kunt het gemakkelijk wegleggen tot je weer tijd hebt om er mee verder te gaan. Ik zie steeds nieuwe ontwikkelingen.

Nu zijn we na opnieuw een rustperiode waarin Rose heeft zitten lezen, haar derde pil al deze week, en ik heb zitten dommelen en schrijven aan het koken. Rose doet het snijwerk waarna ik de boel in elkaar ga draaien en af ga maken.

We hebben een leuke manier van 08 Rose, Knul, Jesse + boeksamenwerken gevonden. Dat bevalt ons goed. Zo hebben we gisteren op de markt 2 mooie bolplanten gehaald om ons balkon alweer voor te bereiden op de herfst. Zo te zien kijkt ook Boedha er met een tevreden blik naar.06 Tuin voor Boedha weer in opbouw

Vanmorgen liep ik voorzichtig en rustig via het gat van monute richting het Strickledepark en daar stond een vrachtwagen klaar met een speeltoestel van hout, zo te zien afkomstig uit Duitsland. We hadden gisterenavond onverwachts een folder in de bus over de feestelijke heropening van het Strickledepark, de 27ste augustus. Ik denk dat het speeltoestel ergens in de buurt van het opgeknapte torentje uit Pamflet Heropening Strickledepark Leiden komt, waar ik al eerder wat stukjes aan besteed heb. Het Torentje van het oude 01 speeltoestel onderweg naarStrickledepark Academisch Ziekenhuis in Leiden waar Yvonne Koopman weer een feestelijke verschijning heeft gemaakt met de hergebruikte autobanden als moderne lei bedekking. 

Het eten is geslaagd. Ik heb krokant gebakken speklap gecombineerd met gewokte ui, witlof, een overblijfsel courgette, rivierkreeft, en zalm, een beetje vetvrije room, en om het af te maken en te binden een heel klein beetje aardappelpuree poeder en appel. Daarnaast een gemengde salade met balsamico mosterd dressing en we hebben gesmuld.

Tot zover mijn activiteiten voor vandaag. Nu trekken wij ons beiden terug voor de TV en doen helemaal niets meer dan elkaar verwennen. Gegroet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s