Geslaagd Rommelmarktbezoek

Vanmorgen heb ik even samen met Jesse Rose weggebracht naar de Wereldwinkel waar zij dienst had, maar onze wegen scheiden aan het eind van de Dam. Rose ging rechtsaf richting Lange Achterweg waar de winkel zit en heeft zich daar onder andere gestort op het herinrichten van de etalage en de opruimingstafels. Ik moest nog wat lenteuitjes kopen en wat broodjes. Direct bij het oude Stadhuis zag ik al kraampjes en er was weer antiek en curiosamarkt.  FIAT 850 De vorige keren was het werkelijk waardeloos weer. De marktlieden waaiden weg en de andere keer was het zo nat dat ze bijna wegdreven. Nu echter was het aangenaam en uitnodigend weer. Heel gevaarlijk dus. Ook voor onze portemonnee, die zoals gebruikelijk aan het einde van de maand vrijwel leeg is.

Toch heb ik me op meerdere terreinen laten verleiden, en mijn handelsgeest kwam naar voren en zo heb ik toch diverse dingen gekocht. Er was deze keer ook echt te handelen. Soms is het zo dat de gevraagde prijs ook echt de definitieve is, en dan is er geen lol aan. Dinky Toys Renault 4 Nu ben ik echt geslaagd. Zo heb ik een suikerpot met lepel gekocht met een aparte vorm. Get is een vierkante pot met lepel uitsparing in de hoek met daaronder een vastgebakken schotel van een Utrechts plateelmerk. Namelijk Mobach. http://www.plateel.nl/index.html?target=p_90.html&lang=nl Ook Rose vindt 'm erg mooi. Verder heb ik me laten verleiden om twee dinky Toys te kopen. Een oud renaultje 4 en een fiatje 850. Beide behoren tot de reeks van 50 auto's die ik in het verleden gehad heb.

Ik had het in ieder geval erg naar mijn zin vanmorgen, en ben na afloop even een bak koffie gaan drinken bij Rose en Nils, de collega met wie ze in de winkel stond. Nu ga ik richting mijn werk. Gegroet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s