Moe maar tevreden

 

Indrukwekkende Rise of the Planet of THE APES

Gisteren nemen we na een uitgebreid ontbijt de metro van 11.00> Schiedam Centrum en aldaar pakten we na een hondenkaartje voor Jesse gekocht te hebben voor € 3, – de trein > Rotterdam Centraal. Daar hebben we het perron gezocht onder de nieuwe overkapping voor de trein richting Amersfoort. We kochten nog een koffie verkeerd, maar dat was een slappe dure lauwe bak, maar dat mocht de pret niet drukken. In Utrecht opnieuw het juiste perron gezocht voor de trein > Rhenen en om 13.00u stond  de broer van Rose ons precies op tijd op te wachten op het station. Feestelijk werden we onthaald en begonnen aan een fijne dag met veel prettige kennismakingen en weerziens. Kennisgemaakt met de ondertussen alweer zes maanden oude Sam, een nieuwe wereldburger die ontzettend blij was met de door ons meegebrachte grote beer. Een hele leuke gebreide knuffel dubbel als lang als Sam nu nog is met lange slungelachtige armen en benen en heerlijk zacht en knuffelig zoals een knuffel hoort te zijn. 

We waren gepakt en gezakt van huis vertrokken. Een leuk oorspronkelijk als huwelijkscadeau bedoeld beeld uit de Wereldwinkel voor de verse Papa en Mama, een paar kunstwerken voor neef Bas, die zijn nieuwe huis nog aan het inrichten is. Hij heeft het drieluik “Arc of a Diver” gekregen. Een drieluik bestaande uit 3 collagefoto’s. Een werkstuk welk Rose in 1996 voltooit heeft. Eerder is het in beeld te zien in dit weblog. Alles viel in goede aarde. Wij werden naast gastvrijheid en blijdschap ook verwent. Lotte onze kleindochter heeft een werkstuk van vilt gemaakt en dat gaat in ons huis ook een ereplaats krijgen. Verder hebben we kennisgemaakt met haar vriend Mitschell. Vandaag viert ze de tweede kerstdag bij zijn ouders ergens in de achterhoek, en mogen zullen we wel horen hoe ze het gehad heeft want ze komt een paar dagen logeren.. Ik ben heel benieuwd hoe dat zal gaan. Verder hebben we ook kennis gemaakt met de vriendin van Bas, Ascha, een Poolse die hij tijdens zijn wereldreizen ontmoet heeft. Een hele lieve meid die gelukkig goed engels sprak. Ook haar broer was er en het werd een lekkere internationale dag. De enigen die we misten waren de zoons van broer Jan. Van een is dat heel logisch want die woont met vrouw en kids in Hawaï, maar Olaf en zijn vrouw Jasja uit Heerhugowaard zouden deze reünie net helemaal compleet hebben gemaakt. Die gaan we in ieder geval snel bellen.

Ik heb vandaag wel een echte bijkom dag. Zo’n volle drukke dag met de eer om Sam te mogen voeden, en heerlijk bij te praten en te knuffelen met allemaal inclusief zoon, schoondochter en kleinkinderen is groots maar ook energieslurpend. Ik was zenuwachtig van te voren mede omdat we er niet zoveel meer uitgaan sinds dat mijn ritme en rust zo belangrijk zijn geworden, en ook omdat mijn nieuwe baas me een uitnodiging heeft gestuurd om op 3 januari te komen spreken met haar over nachtdiensten. Sinds dat bericht tot me kwam omdat ik deze week ook achterwacht was voor agressiemeldingen en mijn post ondanks de vakantie dus wel moest bekijken ben ik van streek. Ik slaap slecht en snap niet dat zij net iemand heeft aangenomen die uitgerekend ook geen nachtdiensten kan draaien. En dat zijn nu net de diensten die we enorm tekort komen bij ons op de afdeling. Kortom dat speelt ook al dagen door mijn hoofd en dat is simpelweg gewoon stress veroorzakend, en dat uitgerekend midden in mijn vakantie.

Desalniettemin zijn Rose en ik heerlijk aan het genieten en uitrusten deze dag. Rose had op Kerstavond plotsklaps een cadeautje voor me. dat bleek “Rise of the PLANET of the APES”, en die hebben we zojuist tijdens en na ons ontbijt en de lange wandeling met Jesse gekeken. Het is een emotionele, heftige en aangrijpende mooie film, al had ik al vanaf de vangst van de eerste Chimpansee een angstig en droevig voorgevoel. Maar het was zeer de moeite waard. Zo ook de film die we op Kerstavond zelf gekeken hebben. Ook een film waar ik al wel veel van gehoord had en voorstukjes en dergelijke maar die we nog niet helemaal gezien hadden, nl. “Slumdog Millionair”, een film waar ook Jesse een rolletje isn speelde, tenminste een ongelooflijk Indiaas evenbeeld van onze Griekse langpootmug.

Jesse in Slumdog Millionaire

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s